چه خبر - زخم معده را با اين غذاها درمان کنيد
زخم هاي معده جراحت هايي در غشاي مخاطي ديواره داخلي معده هستند که به واسطه توليد بيش از حد شيره هاي اسيدي در اين اندام شکل مي گيرند. شايعترين دليل زخم معده رشد باکتري اچ. پيلوري است، اگرچه مصرف بيش از حد برخي داروها نيز مي تواند به اين شرايط منجر شود.
به گزارش step to health، براي مبارزه با اين مشکل شما مي توانيد برخي مواد غذايي را در برنامه غذايي خود جاي دهيد.
نشانه اصلي زخم معده احساس درد يا سوزش در ناحيه شکم است. همچنين، اين شرايط مي تواند با بازگشت اسيد معده به مري، و احساس سنگيني و عدم تحمل به واسطه مواد غذايي تحريک کننده همراه باشد.
بيشتر موارد زخم معده خفيف هستند و تنها با ايجاد تغييراتي در رژيم غذايي مي توان آنها را درمان کرد. با اين وجود، گاهي اوقات اين شرايط با عوارضي شديدتر همراه است و هنگامي که موجب استفراغ و خونريزي مي شود، مراجعه به پزشک در کوتاهترين زمان ممکن بهترين گزينه است.
طيف گسترده اي از مواد غذايي وجود دارند که مي توانند به تنظيم pH معده براي تسريع آهنگ تسکين اين مشکل کمک کنند. در ادامه با برخي از اين مواد غذايي بيشتر آشنا مي شويم.
عادت هاي غذايي يک فرد نقشي تعيين کننده در درمان زخم هاي معده دارند. در شرايطي که برخي مواد غذايي علائم اين بيماري را تشديد مي کنند، برخي ديگر حاوي مواد مغذي و ويژگي هايي هستند که مي توانند به ترميم بافت معده براي دستيابي به تسکين سريع کمک کنند.
همچنين، برخي مکمل ها در دسترس هستند که با تجويز پزشک مي توانيد براي درمان زخم هاي معده استفاده کنيد. اگرچه بسياري از آنها علائم بيماري را کنترل مي کنند، اما نبايد به عنوان جايگزيني براي داروهاي توصيه شده به شما در نظر گرفته شوند.
درمان زخم معده با هويج
هويج يکي از سبزيجاتي است که مصرف آن به بيماران مبتلا به زخم معده بسيار توصيه شده است. اين محصول از ويژگي هاي قلياييسازي و شفابخشي سود مي برد که در کنار هم به بهبود ديواره داخلي معده که تحت تاثير اسيد بيش از اندازه قرار گرفته است، کمک مي کنند.
هويج در اشکال مختلف پوره، سالاد يا آب هويج يک ماده غذايي فوق العاده براي کنترل ناراحتي ناشي از زخم معده مانند سوزش و بازگشت اسيد است.
بهبود زخم معده با سيب
به واسطه تراکم بالاي مواد مغذي اساسي، سيب يکي از محبوبترين ميوه هاي دارويي است. اين محصول حاوي فيبرهاي غذايي و اسيدهاي ارگانيک است که به عنوان تنظيم کننده براي دستگاه گوارش عمل مي کنند.
مصرف سيب براي تسکين زخم معده و همچنين گاستريت (ورم معده)، يبوست و اسهال توصيه شده است.
آلوئه ورا براي درمان زخم معده
کريستال هاي موجود در گياه آلوئه ورا به واسطه توانايي شفابخشي و ضد ميکروبي خود شناخته شده هستند. اگر با زخم معده مواجه هستيد، استفاده از آلوئه ورا مي تواند توليد شيره هاي اسيدي اضافه معده و تحريک غشا مخاطي اين اندام را کنترل کند.
مواد موجود در آلوئه ورا توانايي مهار رشد بيش از حد باکتري اچ.پيلوري را دارند که دليل اصلي بيماري زخم معده محسوب مي شود. افزون بر اين، آلوئه ورا حاوي آلئو امودين و آلئولين است که اين ترکيبات به ترميم بافت هاي آسيب ديده کمک مي کنند.
زخم معده و موز
موز ميوه اي سرشار از نشاسته ها و ترکيبات قلياييساز است که پس از جذب در بدن به تنظيم pH معده کمک مي کنند. مصرف اين ماده غذايي مي تواند به توقف زوال غشا مخاطي معده کمک کرده و زخم ها را کاهش دهد.
موز براي معده مشکل آفرين نيست و مواد مغذي موجود در آن به بهبود بافت هاي آسيب ديده اين اندام کمک مي کند. در همين راستا، مصرف موز مي تواند به تسکين ناراحتي ناشي از بازگشت اسيد معده به مري و گاستريت کمک کند.
زخم معده و سيب زميني
سيب زميني به عنوان يکي از بهترين مواد غذايي ضد اسيد در نظر گرفته مي شود و بخشي از يک گروه غذايي است که به بهبود زخم هاي معده کمک مي کنند. نشاسته هاي موجود در سيب زميني به همراه فيبر و آنتي اکسيدان ها به بهبود بهينه سازي گوارش کمک کرده و نقشي کليدي در فوايد اين ماده غذايي دارند.
نمک هاي قليايي سيب زميني فرآيند التهاب را کاهش مي دهند و به روند بهبود بافت هاي تحريک شده به واسطه اسيدها کمک مي کنند. افزون بر اين، آنها سوزش در ناحيه شکم را کاهش داده و تورم و بازگشت اسيد را متوقف مي کنند.
بذر کتان براي زخم معده
بذر کتان که در آب خيس خورده باشد، ماده اي ژلاتيني آزاد مي کند که در بهبود زخم هاي معده موثر است. مصرف آن به کاهش التهاب و سوزش که به واسطه اين مشکل شکل گرفته اند، کمک مي کند.
همچنين، بذر کتان منبع خوبي براي اسيدهاي چرب امگا-3 و فيبر غذايي است که اين مواد مغذي براي بهبود روند ترميم بافت هاي آسيب ديده معده در موارد ابتلا به زخم معده مفيد هستند.
مواد غذايي که در صورت ابتلا به زخم معده بايد از آنها پرهيز کنيد
مواد غذايي اسيدي بسياري وجود دارند که مي توانند وضعيت بيماران مبتلا به زخم معده را وخيمتر سازند. آشنايي با آنها اهميت دارد زيرا مصرف چنين مواد غذايي طي دوران ريکاوري ايده خوبي نيست.
از جمله مواد غذايي که بايد از آنها پرهيز شود مي توان به موارد زير اشاره کرد:
قهوه و نوشيدني هاي حاوي کافئين
شيريني ها و محصولات حاوي شکر پالايش شده
نوشيدني هاي گازدار
غذاهاي تند و ادويه دار
نوشيدني هاي الکلي
غذاهاي سرخ شده و فست فود
نان و شيريني هاي تجاري ديگر
به خاطر داشته باشيد که با مشاهده نخستين نشانه هاي يک زخم معده بايد به پزشک مراجعه کنيد. اگرچه آنها همواره جدي نيستند، بررسي شرايط توسط پزشک اهميت دارد.
بيشتر بدانيد : زخم معده تبديل به سرطان مي شود؟
بيشتر بدانيد : چگونه به زخم معده مبتلا مي شويم؟
بيشتر بدانيد : درمان زخم معده با نسخه اي ساده در طب سنتي
بيشتر بدانيد : اگر زخم معده داريد، بخوانيد
منبع : asriran.com