چه خبر - ريحانه پارسا: نقش ليلا از شخصيت من دور نيست
ريحانه پارسا بازيگر جوان تئاتر و تلويزيون است، وي در رشته تئاتر تحصيل کرده است و در عکاسي نيز تخصص دارد.او در سريال «پدر» بهعنوان شخصيت اصلي اين سريال با نام «ليلا» ايفاي نقش ميکند. ريحانه پارسا از ميان 250 دختري که براي بازي در شخصيت «ليلا» از آنها تست گرفته شده بود براي بازي در اين سريال پذيرفته شده است.
به همين مناسبت گفتوگويي با ريحانه پارسا شخصيت اصلي سريال «پدر » که اين شبها از شبکه دوم سيما روي آنتن ميرود،انجام شده است که در ادامه ميخوانيد:
چگونه بهعنوان بازيگر سريال «پدر» انتخاب شديد؟
رشته من بازيگري است و زماني که عوامل سريال «پدر» بهدنبال بازيگر نقش اصلي از طريق تست بودند براي نقش اصلي تست دادم و پذيرفته شدم.
چه کساني از شما براي بازي در نقش «ليلا» تست گرفتند؟
بهرنگ توفيقي و حامد عنقا.
چگونه براي بازي در اين سريال به توافق رسيديد؟
هفته آخر پيش توليد سريال «پدر» بود که با من تماس گرفته شد، پاي توافق نشستيم و قرارداد بستيم. مدت زمان پيش توليد کم بود اما فيلمبرداري مدتي طولاني داشت.
ريحانه پارسا
عوامل اصلي سريال «پدر» از جمله کارگردان و نويسنده بسيار با اخلاق و حرفهاي بودند و در کار تعامل و ارتباط خوبي برقرار ميکردند و مثل «پدر» بالاي سر من بودند، به همين خاطر نتيجه اين سريال درست از آب در آمد، سريال «پدر» براي من بهعنوان جواني که بازي اولم را در محيط حرفهاي شروع کردهام بهترين فرصت محسوب ميشد. بهخاطر سابقه کاري که بهرنگ توفيقي و حامد عنقا دارند طبيعي است که فضايي خوب و حرفهاي در توليد ايجاد شد. از حق نگذريم اين دو هنرمند مرا سکانس به سکانس راهنمايي کردند و اين براي من تجربه بسيار خوبي بود.
در ابتدا پس از خواندن متن چگونه وارد دنياي شخصيت «ليلا» و زندگي او شديد؟
روزي که براي تست نقش «ليلا» رفتم، متن سريال «پدر» به من داده شد، آن را خواندم و درباره شخصيت «ليلا» با حامد عنقا صحبت کردم. من يا هرکس ديگري که ميخواست شخصيت «ليلا» را بازي کند بايد دو نکته را براي بازي در نظر ميگرفت. نکته اول شور و انرژي پيش از ازدواج در «ليلا» و نکته دوم زندگي و تحول پس از ازدواج با «حامد». بازيگر بايد اين دو ويژگي را به شکلي بازي کند که بهخوبي از نظر مخاطب باورپذير شود و بهعبارتي درست از آب در آيد. با توجه به اينکه نقش «ليلا» از شخصيت من دور نيست و از نظر سني به من نزديک است چنين شخصيتي براي من قابل درک بود.
شخصيت «ليلا» چقدر به شما نزديک است، آيا شباهتي به شما دارد؟
شخصيت «ليلا» دو بعد دارد. يک بعد آن شخصيت پر انرژي و بازيگوش که به قبل از ازدواج بر ميشود و بعد ديگر به بعد از ازدواج و شخصيت تحول يافته و آرام او مربوط ميشود. فکر ميکنم بعد دوم و شخصيت بعد از ازدواج «ليلا» به من نزديکتر است.
تا امروز استقبال مخاطبان و بازخوردها نسبت به سريال «پدر» چگونه بوده است؟
پيامهايي که دريافت کردهام مثبت بوده، کساني هم که حتي تيزر کار را ديدند دوست داشتند. فرم قصه سريال «پدر» بهگونهاي است که در قسمت ابتدايي سريال آخر آن مشخص است اما با سير روند داستان که قسمت به قسمت طي ميشود، مخاطبان با سوالات و جذابيتهايي احاطه ميشوند که باعث دنبال کردن آنها براي رسيدن به جوابهايشان است.
روند توليد هر سريالي ممکن است سختيهاي خود را داشته باشد اما معمولا سريالهاي مناسبتي بهدليل رساندن اثر به زمان پخش، کار و سختي بيشتري را در توليد و براي عوامل بههمراه دارد. يکي از اين سريالها که قرار بود مناسبتي باشد و تا دقيقه پاياني قبل از ماه مبارک رمضان قرار بود در اين ماه پخش شود سريال «پدر» بود اما اين اتفاق نيفتاد. از سختيهايي که در زمان توليد سريال با آن روبهرو بوديد برايمان بگوييد.
ريحانه پارسا در سريال پدر
سريال «پدر» قرار بود در ماه مبارک رمضان پخش شود، بنابراين به شکل سخت و طاقتفرسا کار ميکرديم يعني روزي 18 ساعت فيلمبرداري انجام ميشد براي اينکه سريال را به ماه رمضان برسانيم، اين روند تا دو روز قبل از ماه رمضان ادامه داشت. شرايط سخت فيلمبرداري براي عوامل بهدليل اينکه تجربه کار در گذشته را داشتند عادت بود اما براي من که اولين تجربه بازيگريام بود استرسزا و سخت بود. در چنين شرايطي اما همه عوامل دلسوزانه و گرم و صميمي در کنار هم کار ميکردند. يعني خستگي وجود داشت اما بهدليل انرژي جمع همه حال خوبي داشتند.در کنار اين مساله حضور کارگردان و تهيهکنندهاي مثل بهرنگ توفيقي و حامد عنقا نيز سر صحنه در رفت و آمد بودند و مثل يک استاد به عوامل کمک ميکردند، آن قدر خوب مديريت داشتند که به من با سن و سال کم خود چگونه کار کردن را ياد بهخوبي ياد دادند.
بيشتر بدانيد : حذف ناگهاني يکي از سريال ها از جدول پخش ماه رمضان + واکنش مهدي سلطاني
شما در مسير شروع بازيگري با تيم خوبي کار کرديد. تيمي که بيشک با آموزههايي که از آنها آموختهايد در ادامه راهتان قويتر، محکمتر و با علم بيشتر به جلو ميرويد. چه آيندهاي براي خود ترسيم ميکنيد؟
هميشه اولين تجربهها به ياد آدم ميماند. نميدانم در آينده چه اتفاقي خواهد افتاد ولي بسيار تجربه خوبي با سريال «پدر» برايم رقم خورد که ميتواند در ادامه راه بازيگريام تاثيرگذار باشد.براي نظر دادن درباره بازيِ من بهعنوان شخصيت «ليلا» هنوز زود است. مخاطبان بايد دو هفته ديگر صبر کنند و آن وقت درباره بازيام نظر دهند چون اين شخصيت داراي ابعاد و ويژگيهاي متعددي است که باعث انتخابهاي بعدي شخصيتها در قصه سريال «پدر» ميشود. اينکه يک نقش حالات خاص، تحولات دروني و شخصيتپردازي درستي داشته باشد کمتر در اثري وجود دارد.
فضاي توليد سريال «پدر» بهعنوان اولين فضاي حرفهاي که در بازيگري تجربه ميکرديد،چگونه بود؟
تجربه هميشه به افراد کمک ميکند و هر روز براي من فضاي توليد سريال «پدر» مثل کلاس درس بود که ازعوامل و بازيگران اين سريال درس ياد ميگرفتم. البته پيش از اين در فضاهاي ساده مثل مدرسه يا مراکز آموزشي رشته خودم تجربه بازي داشتم اما سريال «پدر» فضاي حرفهاي است و بايد نقش بينقص و درست اجرا شود.
هر بازيگري بالطبع در آثاري که بازي ميکند سکانس يا لحظاتي برايش دوست داشتني و تاثيرگذار است. کدام سکانس از سريال «پدر» را دوست داشتيد و روي شما تاثير گذاشت؟
در سريال «پدر» حامد با بازي سينا مهراد همسر من است. بعد از مرگ حامد بازيام در فضاي داخلي و سرد برايم جذاب بود و آن را دوست داشتم.من تا کنون مرگ هيچ يک از عزيزانم را در زندگي تجربه نکردم و مرگ حامد در سريال «پدر» اولين مرگ عزيز برايم بود که مرا دگرگون کرد. در واقع مدل ديگري از مرگ عزيز را با سريال «پدر» تجربه کردم.
بازي در کنار کدام بازيگر را دوست داشتيد و چه حال و هوايي را در زمان بازي برايتان بههمراه داشت؟
مهدي سلطاني. اين بازيگر بهدليل اينکه مدرس دانشگاه است و در امر تدريس فعاليت دارد بيان درستي نسبت به راهنمايي بازيگراني چون من دارد. درستترين حالت ممکن را در بازي داشت و هر کلمه و جملهاي که بيان ميکرد کلاس درس بود و به من چيزهاي زيادي ياد داد و از او بسيار ياد گرفتم. بازي در کنار مهدي سلطاني به شدت لذتبخش و بهترين شانس براي من بود.
آيا دوست داريد باز هم در کنار مهدي سلطاني در اثر ديگري حضور داشته باشيد يا بازيگر مقابل شما باشد؟
صد درصد. تکرار همکاري دوباره با مهدي سلطاني و کمک به من در بازي شايد معجزه باشد. عوامل سريال «پدر» و بازيگران آن به اندازهاي خوب و پر انرژي بودند که دوست دارم در پروژههاي ديگر در کنار آنان بازي کنم.
آيا شخصيت «ليلا» و «حامد» نماينده و چراغ روشن احترام به خانواده براي مخاطب ايراني هستند؟
واقعيت اين است که شخصيت «ليلا» در سريال «پدر» آرامش را در خانواده حامد ميبيند، در حاليکه اين آرامش در خانه خودش نبود. اين شخصيت پيش از اينکه تغيير کند و در جريان زندگي قرار گيرد حال و هواي خانواده «حامد» را دوست دارد.
ريحانه پارسا در سريال پدر
وجود خانوادهاي مثل خانواده «حامد» در دنياي امروز کم است.اگر خانواده «حامد» را معيار قرار دهيم با نگاهي به جامعه کنوني ميبينيم که هر کس براي خودش زندگي ميکند، همسران در يک خانه زندگي ميکنند اما از هم دور هستند و حواسشان نيست که خانواده هستند و بايد به هم محبت کرده و توجه داشته باشند.
بازي در کنار سينا مهراد بهعنوان بازيگر مقابل چگونه بود؟
سينا مهراد از سنين کودکي تا کنون تجربه بازي دارد و اين تجربه به او در اجراي نقش کمک ميکند. مهراد بازيگر خوبي در بازي است به شکلي که هر انرژي که بين من و او در اجراي نقشهايمان رد و بدل ميشد دوطرفه بود. يعني اگر من به او در اجراي نقش انرژي ميدادم او نيز اين انرژي را به من منتقل ميکرد. هر دو هواي هم را در بازي داشتيم و فضاي همکاري بسيار خوب بود.
بيشتر بدانيد : گفتگو با پسر مذهبي سريال «پدر» + عکس
سريال «پدر» با پخش چند قسمت ابتدايي بهنظر ميرسد که از جذابيت لازم براي همراه کردن مخاطب برخوردار است. آيا در قسمت پاياني مخاطب را غافلگير خواهد کرد؟
قسمت اول سريال «پدر» به شکلي است که گويي قسمت آخر است يعني قصه از آخر به اول روايت شده است. نميتوان گفت: قسمت آخر مخاطب را غافلگير نخواهد کرد، اما از قسمت 18 سريال «پدر» به بعد مخاطب با داستانهاي متفاوتي روبهرو خواهدشد.
آيا سريال «پدر» فصل دوم خواهد داشت؟
در حال حاضر و تا کنون درباره ادامهدار بودن سريال «پدر» و فصل دوم آن حرفي به ميان نيامده است اما اين موضوع بعيد نيست و ادامهدار بودن آن محتمل است چون قصه سريال «پدر» قابليت ادامهدار بودن را دارد.
پيشنهاداتي در اين مدت به شما براي بازي شده است؟
پيشنهادات سينمايي از فيلمسازان جوان و با تجربه به من شده است اما هنوز همکاري با آنها برايم قطعي نشده است.
ترجيح خودتان براي بازي در اثر کدام کارگردانان است؟ کارگردانان جوان يا آنهايي که تجربه زيادي دارند؟
در حال حاضر بهدليل اينکه در ابتداي عرصه بازيگري هستم فکر ميکنم بازي در کنار فيلمسازان با تجربه براي اينکه ياد بگيرم بهتر است و ترجيح خودم در مقطع کنوني انتخاب آثاري با کارگردانان با تجربه است و چنانچه مسير بازيگريام ادامه پيدا کند مثلا 5 سال ديگر با کارگردانان جوان نيز کار خواهم کرد.
خودتان دوست داريد جزو کدام دسته از کارگردانان باشيد؟ جوان يا با تجربه؟
در اين باره نميتوانم مقايسه کلي کنم اما نسل جوان با توجه به اينکه ذوق و خلاقيت دارد و من نيز جزو اين دسته هستم فکر ميکنم براي بازي بهتر و ارائه حرف تازه، فيلمسازان جوان بهتر باشند اما کارگردانان با تجربه چون خود را کامل ميدانند و جايگاهشان تثبيت شده است بيشتر به ساخت آثاري شبيه به آن چه پيشتر ساختهاند اقدام ميکنند يعني ريسکپذير نيستند. لازم است بيان کنم که ذوق و خلاقيت در حامد عنقا و بهرنگ توفيقي تهيهکننده و کارگردان سريال «پدر» نيز وجود داشت. اين دو هنوز هم بهدنبال خلاقيت هستند و خودشان هم در کنار شما دست به ريسک ميزنند. بهرنگ توفيقي با توجه به سابقه بالايي که در فيلمسازي دارد هنوز هم دوست دارد از خلاقيت که ويژگي جوانان است استفاده کرده و سکانس به سکانس و پلان به پلان بهتر باشد. وي در طول کار دست به ضبط و تصويربرداري دوباره ميزد تا درستترين سکانس گرفته شود. اين شيوه کار برايم بسيار جذاب بود و بايد از اين رفتار و شيوه کار الگو گرفت تا بتوان در کار به موفقيت مطلوب رسيد.
بيشتر بدانيد : تهيه کننده سريال "پدر" مخالفان سريال را عقب مانده و دروغگو خواند!
بيشتر بدانيد : ليلاي سريال «پدر» با ليلاي واقعي روبرو مي شود!
بيشتر بدانيد : گريم و پوشش لعيا زنگنه و مهدي سلطاني در سريال پدر ويژه ماه رمضان + عکس
بيشتر بدانيد : گفتگو با پسر مذهبي سريال «پدر» + عکس
گردآورى: گروه فرهنگ و هنر سيمرغ
منبع: mizanonline.com