چه خبر - کلسترول HDL را افزايش و کلسترول LDL را کاهش دهيد
با بالا رفتن سن به تدريج چيزي را از دست مي دهيد که براي سلامت شما ضروري است – کلسترول خوب خون يا HDL.کلسترول HDL يا همان کلسترول خوب مي تواند کلسترول LDL يا کلسترول بد خون را جذب کند (کلسترول بد خون خطر بروز بيماري هاي قلبي و سکته مغزي را افزايش مي دهد) و آن را به کبد منتقل کند؛ به اين ترتيب بدن از کلسترول بد رها مي شود. اما تحقيقات نشان داده اند که با افزايش سن ميزان کلسترول HDL به تدريج در خون کاهش پيدا مي کند.
بيشتر بدانيد : کلسترول خوب، کلسترول بد!؟
بدون HDL کافي يک ماده ناسالم در بدن افزايش پيدا مي کند، بدون اينکه راهي براي از بين بردن کلسترول مسدود کننده رگ ها وجود داشته باشد. شايد به اين دليل است که خطر بروز بيماري هاي قلبي با افزايش سن نيز افزايش پيدا مي کند. اما اين تمام ماجرا نيست ...
بررسي ها نشان داده اند که کم شدن کلسترول HDL با ضعف، کاهش قدرت عضلاني و فعاليت هاي جسمي کمتر در ارتباط است.
بنابراين با افزايش سن نياز به کلسترول HDL بيشتري داريد. يک روش ساده براي دريافت آن وجود دارد، فعاليت جسمي خود را افزايش دهيد و چاي بنوشيد.
براي داشتن HDL سالمتر چاي بنوشيد
بررسي هايي که به تازگي در دانشگاه Pennsylvania انجام شد نشان داد که نوشيدن چاي مي تواند کلسترول HDL کم شده ناشي از افزايش سن را جبران کند.
در اين پژوهش 80 هزار نفر به مدت 6 سال مورد بررسي قرار گرفتند. در انتها محققان دريافتند افرادي که بيشتر چاي مي نوشند، با بالا رفتن سن کلسترول HDL کمتري از دست مي دهند.
ميزان کلسترول خوب در اين افراد به اندازه اي بود که تا 8 درصد خطر بروز بيماري قلبي را در آنها کاهش مي داد.
ارتباط بين نوشيدن چاي و کلسترول خوب هم در زنان و هم در مردان و در تمام سنين مشاهده شد، اما اين ارتباط در مردان و افراد بالاي 60 سال بيشتر بود.
بنابراين اگر مي خواهيد ميزان کلسترول خوب خون خود را به ميزان مناسبي حفظ کنيد، به ميزان مناسبي چاي بنوشيد.
بهترين چاي براي حفظ ميزان کلسترول
اما بعد از تمام اين صحبت ها اين سوال مطرح مي شود که آيا هر چايي براي حفظ ميزان کلسترول خوب خون موثر است يا بايد چاي خاصي نوشيد؟
در تحقيق انجام شده هم چاي سياه و هم چاي سبز سرعت از بين رفتن کلسترول خوب خون کاهش مي دادند. محققان معتقدند اين ويژگي چاي مربوط مي شود به آنتي اکسيدان هايي که در چاي سياه و چاي سبز وجود دارد. اين دو چاي حاوي دو آنتي اکسيدان به نام هاي پلي فنول polyphenol و کاتچين catechin هستند که با التهاب مبارزه مي کنند.
اما محققان معتقدند که چاي سبز موثرتر از چاي سياه است. بنابراين اگر هر دو نوع چاي را دوست داريد، بهتر است چاي سبز را بيشتر از چاي سياه بنوشيد. با اين حال اگر چاي سياه را ترجيح مي دهيد، از آن به ميزان کافي بنوشيد چرا که اين نوشيدني به بهبود سطح کلسترول و سلامت قلب کمک مي کند.
البته اگر زياد طرفدار نوشيدن چاي نيستيد، روش هاي ديگري براي بهبود سطح کلسترول خوب يا HDL وجود دارد. خوردن تخم مرغ و بادامدر اين مسير موثر هستند.
بيشتر بدانيد : کلسترول بد خون خود را با اين غذاها بالا نبريد
بيشتر بدانيد : کاهش کلسترول خون با روش هاي طبيعي
بيشتر بدانيد : 5 خوراکي براي کاهش کلسترول بد خون
بيشتر بدانيد : درمان کلسترول خون بالا با يک فرمول ميوه اي
بيشتر بدانيد : کلسترول بالا بدتر است يا تري گليسريد بالا؟
منبع: سيمرغ / منبع : easyhealthoptions.com
http://www.CheKhabar.ir/News/130574/افزايش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد با اين نوشيدني