آيا بيماري ايدز با نيش پشه منتقل مي شود؟
شنبه 6 مرداد 1397 - 2:40:52 PM
چه خبر - نيش پشه مي‌تواند باعث انتقال بيماري ايدز شود؟

اچ آي وي ( ويروس نقص ايمني انساني) نوعي ويروس است که وارد بدن فرد شده و فرد، حامل اين عفونت مي‌شود. تا زماني‌که اين ويروس در بدن فرد باشد، مي‌تواند ويروس را به ديگري انتقال دهد. اين ويروس عامل ايجاد ايدز است.
ايدز که شکل پيشرفته ابتلا به اچ آي وي است، به حالتي گفته مي‌شود که سيستم دفاعي بدن فردي که اچ آي وي دارد، ضعيف شده و توان مقابله با ويروس را ندارد. در اين حالت، از آنجا که بدن فرد ضعيف است، مي‌تواند به بسياري از بيماري‌هاي ديگر نيز مبتلا شود؛ پس اچ آي وي، باعث ايدز مي‌شود.
زمان متوسط بين ابتلا به عفونت اچ آي وي و ظهور علائم ايدز تقريبا 10 سال است. اين زمان تا حد زيادي از فردي به فرد ديگر متفاوت است و به عوامل بسياري از جمله وضعيت سلامتي و رفتارهاي او بستگي دارد. در حال حاضر با تجويز درمان‌هاي موجود که تکثير ويروس را مهار مي‌کنند، مي‌توان سرعت ضعيف شدن دستگاه ايمني را کند کرد. همچنين مي‌توان از بعضي بيماري‌هاي همراه با ايدز، پيشگيري يا آنها را درمان کرد؛ بنابراين تشخيص زودرس ابتلا به اچ آي وي، امکان انتخاب درماني مناسب را فراهم مي‌آورد. با تشخيص و درمان به موقع، افراد مبتلا به عفونت اچ آي وي مي‌توانند طول عمر طبيعي داشته باشد. همچنين هر کسي که روابط جنسي محافظت نشده داشته باشد، ممکن است اين ويروس/ عفونت را دريافت کند.

نيش پشه

يکي از باورهاي نادرست درباره اين بيماري اين است که ارتباط جنسي با افرادي که ظاهرا سالم هستند، بي‌خطر است و اشکالي ندارد؛ اين يکي از مهم‌ترين اشتباهات در رابطه با اين عفونت است. در اين مورد بايد بسيار با احتياط برخورد کرد. از ظاهر يک فرد نمي‌توان فهميد که او به اين عفونت مبتلاست يا خير. اچ آي وي ممکن است سال‌ها در بدن فرد مبتلا وجود داشته باشد و با اين عفونت زندگي کند و از آن آگاهي نداشته باشد. زماني‌که اين ويروس وارد بدن شود، در صورت رعايت نکردن اصول بهداشت جنسي، احتمال انتقال آن به شريک جنسي وي وجود دارد.
نيش پشه مي‌تواند باعث انتقال بعضي از بيماري‌ها شود، ولي اچ آي وي با گزش حشرات و از جمله نيش پشه منتقل نمي‌شود.
اچ آي وي از طريق تماس‌هاي معمولي و روزمره منتقل نمي‌شود؛ به همين دليل منعي براي رفتن کودکان اچ آي وي مثبت به مدرسه وجود ندارد و به هيچ وجه نبايد آنها از ساير دانش آموزان جدا شوند. آنچه ما را در معرض خطر ابتلا به اچ آي وي قرار مي‌دهد، رفتارهاي پرخطر ما است، نه بودن در کنار افراد مبتلا.
بنابر گزارش دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت، درمان اچ آي وي، ميزان ويروس را در ترشحات بدن فرد مبتلا کاهش مي‌دهد. به حدي که با فناوري‌هاي آزمايشگاهي موجود تشخيص داده نمي‌شود. در اين حالت خطر انتقال اچ آي وي از شخص مبتلا به ديگران نيز کمتر مي‌شود. وقتي ويروس در بدن کم باشد، اين فرصت فراهم مي‌شود تا سيستم ايمني بدن ترميم شده و در اين حالت خطر ابتلا به بيماري‌هاي ناشي از اچ آي وي کاهش مي‌يابد. درمان‌هاي جديد از داروهاي قبلي بي‌خطرتر بوده، سميت کمتري داشته و راحت‌تر مصرف مي‌شوند. اين داروها کمک مي‌کنند تا افرادي که با اچ آي وي زندگي مي‌کنند زندگي طولاني‌تر و سالم‌تري داشته باشند؛ پس مهم اين است که افراد مبتلا به موقع تشخيص داده شوند.

بيشتر بدانيد : با ديدن اين علايم بايد به ايدز شک کرد

بيشتر بدانيد : 10 علامت شايع ايدز را بشناسيد

بيشتر بدانيد : پيشگيري اورژانسي از اچ آي وي ( ايدز )


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/129341/آيا بيماري ايدز با نيش پشه منتقل مي شود؟
بستن   چاپ