چه خبر - چگونه روغن زيتون اصل را تشخيص دهيم؟
روغن زيتون درصد چربي غير اشباع بالاتري نسبت به ديگر روغنهاي خوراکي دارد. روغن زيتون با کيفيت، خاصيت ضد سرطاني دارد و البته از طعم عالي برخوردار است. تقلب همچنان يک مشکل عمده در تجارت روغن زيتون است که اين تقلب با روغن هاي پايه و روغن نارنجي صورت گرفته است.
بيشتر بدانيد : کدام روغن زيتون بهتر است؟
توصيه ما به شما براي خريد روغن زيتون اصل
بطري هاي کوچک روغن ارگانيک را بخريد. انرا امتحان کنيد، روغن زيتون فوق العاده با کيفيت بايد براي همه نوع پخت و پز استفاده شود، نه تنها براي استفاده در نان و سس سالاد. چنين روغن هايي ارزان نيستند، زيرا به کشت دقيق نياز دارند که در اين صورت روغن زيتون طعم و مزه خود را را حفظ مي کند. اما مزيت هاي آن ارزش بيشتري دارند.
جديدترين پژوهشها نشان ميدهد که افزودن مقادير زيادي روغن زيتون به رژيم غذايي در برابر آسيب سلولي که ميتواند به سرطان منجر شود، اثر محافظتي دارد. در عين حال، روغن زيتون حاوي اسيدهاي چرب از جمله اسيد اولئيک، اسيد پالميتيک، اسيد لينولئيک و مقدار بسيار اندکي اسيد لينولنيک و مواد آنتياکسيدان، کاروتنوئيدها و ويتامينهاي A و E است که مصرف آن همواره توصيه ميشود.
چگونه يک روغن زيتون با کيفيت انتخاب کنيم؟
براي انتخاب روغن مرغوب، بهتر است اول آن را ببوييد. روغن زيتون خوب بايد بوي زيتون يا سبزي يا سيب بدهد که مربوط به نوع زيتون يا زمان برداشت آن است. اگر بوي فلزي احساس کرديد، بدانيد که روغن، نامرغوب يا فاسد است.
مرحله بعدي، چشيدن روغن است. براي اين کار طوري روغن را روي زبان بريزيد که سقف دهان را نپوشاند. مزه روغن نامرغوب روي زبان به کندي پخش ميشود. برخي روغنهاي خوب در عقب دهان مزه تندي ايجاد ميکند که نشانه برداشت زيتون نارس است و با افزايش رسيدگي، مقدار تندي آن کاهش مييابد.
رنگ روغن زيتون خالص
فراموش نکنيد رنگ روغن زيتون معيار مناسبي براي تعيين کيفيت روغن نيست زيرا به راحتي ميتوان در آن تقلب کرد. به علاوه هر نوع زيتون، رنگ مخصوص خود را دارد و يا حتي اگر مقدار برگهاي آن همراه دانه زياد باشد، رنگ روغن حاصل را تغيير ميدهد.
در عين حال، گاهي فروشندگان شيشههاي روغن زيتون را در پشت ويترين يا در قفسه در معرض نور قرار ميدهند و بدون آنکه توجه داشته باشند همه خواص اين روغن مفيد را از آن ميگيرند زيرا نور موجب از بين رفتن بسياري از مواد آنتي اکسيدان موجود در روغن زيتون ميشود که براي مقابله با امراض و بيماريها لازم است. از مصرف روغنهايي که در ظروف شفاف و در معرض نور و حرارت نگهداري شده، خودداري کنيد و در منزل آن را در جاي خشک و خنک و تاريک قرار دهيد. در ظرف را بلافاصله بعد از مصرف ببنديد زيرا روغن زيتون به سرعت بو و مزه غذاهاي مختلف را به خود ميگيرد و در اثر تماس با اکسيژن هوا فاسد ميشود.
نگهداري روغن زيتون خالص
ظروف سراميکي يا پلاستيکي تيره بهتر از ظروف پلياتيلني شفاف هستند. در عين حال، اين روغن را در شرايط مناسب ميتوان 120 تا 190 روز نگهداري کرد.
تست دو مرحله اي براي تعيين خلوص روغن زيتون خالص
دو تا چهار قاشق غذاخوري روغن زيتون را در شيشه مربا بريزيد. در آن را محکم ببنديد.
شيشه را به مدت 24 ساعت در يخچال قرار دهيد.
اگر روغن به حالت انجماد در بيايد چربي تکثير نشده و روغن زيتون طبيعي است.
اگر روغن به صورت مايع باقي بماند، روغن چندگانه ي غير اشباع است و روغن زيتون طبيعي نيست.
بيشتر بدانيد : براي تقويت موهاي خود با روغن زيتون از اين روش استفاده کنيد
بيشتر بدانيد : روغن زيتون طبيعي را با سه روش ساده تشخيص دهيد
بيشتر بدانيد : چين و چروک پيشاني تا را با روغن زيتون و مرکبات محو کنيد
منبع : زندگي ايده آل