چه خبر - بحران اقتصادي و بيماري هاي روحي ناشي از آن
مشکلات مالي باعث افسردگي افراد زيادي مي شود. طبق بررسي هايي که در سال 2008 در اين باره انجام شد، مشکلات مالي و اقتصادي باعث افزايش چشمگير ميزان افسردگي در بين بزرگسالان امريکايي بوده است.
افسردگي از 2.33 درصد در سال 2005 به 3.49 درصد در سال 2009 رسيده است. اين آمار مربوط به افسردگي شديد است، افسردگي هاي خفيف تر هم در بين ديگر افراد گزارش شده است. ميزان افسردگي هاي خفيف در سال 2005 از 4.1 به 4.79 درصد در سال 2009 رسيد. طبق آمار افرادي که دچار مشکلات مالي و اقتصادي بودند و همچنين افرادي که مدرسه و دانشگاه را هنوز به اتمام نرسانده بودند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به افسردگي بودند.
مشخص است که رکود اقتصادي تاثيرات زياد و مداوم بر روي اشتغال و امنيت شغلي، مسکن، سرمايه گذاري و سهام مختلف مي گذارد و اين امر باعث شيوع افسردگي مي شود. اما عوامل زياد ديگري همگام با رکود اقتصادي مي توانند نقش مهمي در بروز مشکلات روحي و رواني داشته باشند.
بررسي هاي ديگري نيز در زمينه ارتباط بين رکود اقتصادي و مشکلات روحي انجام شده است. در سال 2013 پژوهشي در اين زمنيه انجام شد و محققان دريافتند که در سال هاي 2008 و 2009 ميزان خودکشي در بين مردان به اندازه 3.3 درصد افزايش يافته است که ازاين آمار بيشترين ميزان خودکشي در اروپا و امريکا مشاهده مي شد. البته خودکشي در بين زنان هم افزايش پيدا کرد، اما ميزان آن کمتر از مردان بود. رقم افزايش در بين زنان 2.4 درصد بود.
افزايش ميزان خودکشي در پي ديگر بحران ها در آسيا و ديگر بخش هاي دنيا نيز مشاهده شده است. بيکار شدن يکي از مهم ترين عوامل افسردگي و اقدام به خودکشي است. همزمان با افزايش 37 درصدي بيکاري ميزان خودکشي در بين مردم نيز افزايش پيدا کرد.
دکتر مارک رابين شتين Mark Rubinstein، روانپزشک باليني در بيمارستان Presbyterian در نيويورک درباره افزايش ميزان خودکشي ها مي گويد: "در حقيقت شما با افرادي روبه رو هستيد که دچار يک فقدان خيلي بزرگ شده اند، اين افراد نه تنها کار و منبع درآمد خود را از دست داده اند، بلکه اعتماد به نفس و توانايي خود به عنوان افراد نان آور و مسئول را نيز از دست داده اند. اين فقدان بزرگ با اضطراب ناشي از مشکلات اقتصادي نيز همراه مي شود و تمام اين عوامل باعث بروز افسردگي شديد در فرد مي شود.
مسئله ديگر در اين شريط اين است که اين افراد در حين رکود اقتصادي نه تنها دچار مشکلات روحي و رواني شده اند، بلکه مکاني براي ديافت کمک و حمايت از آنها وجود ندارد. به علاوه افرادي که شغل خود را از دست داده اند، بيمه خود را نيز از دست داده اند و اين امر باعث مي شود فرد تمايل کمتري به مراجعه به پزشک داشته باشد.
درک ارتباط بين مشکلات روحي و مشکلات اقتصادي کمي پيچيده است. گرچه منطقي به نظر مي رسد افرادي که دچار فقر هستند يا کار خود را از دست داده اند، در معرض افسردگي يا اقدام به خودکشي قرار بگيرند، اما حتي افزايش ميزان افسردگي و اقدام به خودکشي هم تاثيرات منفي بر سلامت روان دارد.
استرسو اضطراب نه تنها در بين افرادي که مستقيما تحت تاثير اتفاقات نامطلوب بحران اقتصادي قرار گرفته اند، افزايش پيدا مي کند، بلکه افرادي که نگران اين شرايط هستند نيز تحت تاثير اضطراب هاي شديد قرار مي گيرند. برخي نگران هستند و تصور مي کنند خيلي زود اين اتفاقات منفي براي آنها نيز رخ خواهد داد.
در اين بررسي ها مشخص شد که در رکود اقتصادي سال هاي 2008 تا 2009 افراد بين 25 تا 44 سال دچار اضطراب هاي شديد و مشکلات روحي جدي شدند که احتمالا به دليل افزايش استرس اقتصادي بوده است.
يک پژوهش ديگر نيز نشان داد افرادي که به طور ناگهاني سرمايه زيادي را از دست مي دهند، 8 درصد بيش از ديگران در معرض ابتلا به افسردگي هستند. شواهدي وجود دارد که نشان مي دهند از دست دادن سرمايه زياد منجر به بروز سريع مشکلات روحي مي شود. نويسندگان اين پژوهش نوشتند: کساني که بيشتر در بازار سهام شرکت کرده اند، بيشتر از ديگران نيز دچار ضررهاي مالي شده اند و اين امر ميزان بروز افسردگي در اين افراد و همچنين مصرف داروهاي ضد افسردگي را در آنها به طور قابل توجهي افزايش داده است.
پزشکان و متخصصين به فرادي که به طور ناگهاني سرمايه زيادي را از دست مي دهند، يک توصيه مهم دارند: بررسي منظم سلامت روان بعد از يک رويداد استرس زا.
اين افراد و اطرافيان آنها بايد اطمينان حاصل کنند که بعد از بحران به وجود آمده به درمان مناسب و حمايت کافي دسترسي دارند تا به اين ترتيب از بروز افسردگي شديد پيشگيري شود.
بيشتر بدانيد : چطور سلامت قلب را در بحران اقتصادي حفظ كنيم؟!
بيشتر بدانيد : براي کاهش استرس اين دمنوش هاي گياهي را بخوريد
بيشتر بدانيد : فشار عصبي و استرس را چگونه مي توان مهار کرد
منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/126015/بيماري هاي روحي ناشي از بحران اقتصادي را بشناسيد