بهبود زخم ديابتي با لارو درماني
سه شنبه 26 تير 1397 - 8:45:43 AM
چه خبر - درمان زخم ديابتي لارو درماني يا ماگوت تراپي

علم حشره شناسي زمينه اي است تا با کمک لارومگس ها، کابوس تلخ قطع عضو افرادي که زخم هاي مزمن و ديابتي دارند، به پايان برسد. لارو درماني يا ماگوت تراپي شيوه اي براي درمان زخم هاي مزمن از جمله زخم بيماران ديابتي است که دراين روش از لارو مگس استفاده مي شود. درهمين زمينه برخي پزشکان معتقدند که لارو با خوردن بافت هاي متعفن و آلوده در بهبود زخم بيمار نقش بسيار موثري دارد.

بيشتر بدانيد : ترميم زخم هاي ديابتي با رژيم غذايي

يکي از شيوه هاي متداول براي درمان زخم هاي مزمن و عفوني، استفاده از انواع آنتي بيوتيک هاست. حتي درصورت درمان اين زخم ها ازطريق مصرف آنتي بيوتيک ها، استفاده متداول از اين قرص ها، آثارمنفي بر بدن بيمارمي گذارد.
از طرفي عفونت زخم مانع از رسيدن آنتي بيوتيک ها به مکان آسيب ديده مي شود؛ چرا که عروق و شريان هاي ريز به دليل بسته شدن نمي توانند خون رساني کنند.
به گفته محمد رضا عباديان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي همدان، در لارو درماني، عمل جراحي و استفاده از آنتي بيوتيک ها کنار گذاشته مي شود و لارو به طورمستقيم روي زخم مي نشيند و تنها بافت مرده را مي خورد؛ با اين کار عروق بسته، باز شده و خون رساني به بافت از سر گرفته مي شود.
لارو درماني موجب تقويت بافت هاي مرده و شاداب شدن آن ها مي شود. با توجه به اين که بيماري هاي عفوني تاثير منفي روي بدن مي گذارد و احتمال پيشروي عفونت و حتي مرگ بيمار وجود دارد، در مواجهه با زخم هاي عفوني، بيشتر مواقع پزشکان ارتوپد مجبور به قطع عضو بيمار مي شوند. پيشتر قطع عضو به ويژه پا، تنها راه درمان بيمار ديابتي بود.
به گفته دکتر مهاجري فوق تخصص غدد هر 20 ثانيه يک پاي ديابتي قطع مي شود و 15 درصد ديابتي ها به زخم پا مبتلا مي شوند. اما با استفاده از روش لارو درماني ديگر شاهد قطع عضو بيماران نخواهيم بود. لارودرماني، استفاده از لاروهاي مگسِ lucilia در درمان زخم هاي مزمن مثل زخم هاي افراد مبتلا به ديابت و زخم بستر است. دراين روش لاروهاي اين گونه را که به صورت استريل کشت داده شده است، روي منطقه زخم قرار مي دهند. اين لاروها بافت نکروزي (بافت مرده) را مي خورند و محل زخم را از عفونت و بافت هاي مرده پاک سازي مي کنند.

مکانسيم اثربر زخم در لارو درماني
ديابت,قند خون,اندازه گيري قند خون

لاروها از طريق قلّاب هاي دهاني قسمت هاي نکروزه زخم را خراش مي دهند و با ترشح آنزيم Proteolitic بافت هاي مرده را به حالت نيمه مايع يا سوپي شکل در مي آورند و سپس آن را مي مکند. بزاق لاروها حاوي آنتي بيوتيک Allantoin است.
لاروها ترشحات آمونياکي دارند و PH زخم را به حدود8 تا 5/8 مي رسانند که دراين PH کلونيزه شدن باکتري ها دچار مشکل مي شود، همچنين لاروها ترشحاتي دارند که سبب تسريع در بهبود زخم و ايجاد فيبروبلاست ها مي شود.
ترشح مداوم و زياد بزاق لاروها سبب شست وشوي زخم مي شود. لاروها جنب و جوش زيادي روي زخم دارند و به علت ماساژ خفيفي که روي زخم ايجاد مي کنند، سبب تسهيل خون رساني مي شوند. لاروها موادي شبيه اينترلوکين (interleukin) 6و10 ترشح مي کنند که سبب تسريع در بهبود زخم مي شود

بيشتر بدانيد : زخم ديابتي کشنده تر از سرطان است! مراقب باشيد

بيشتر بدانيد : زخم و مشکلات پا در افراد ديابتي

بيشتر بدانيد : مراقبت از پاي ديابتي

بيشتر بدانيد : نکاتي مهم درباره تاثير ديابت بر پاها!؟

بيشتر بدانيد : نوروپاتي ديابتي را با چند ورزش ساده درمان کنيد


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/124745/بهبود زخم ديابتي با لارو درماني
بستن   چاپ