خارش پوست علامت چه بيماري هايي است
شنبه 23 تير 1397 - 10:52:19 AM
چه خبر - خارش پوست نشان دهنده چه بيماري هايي است؟

همه ي ما اغلب خارش پوست را تجربه مي کنيم و اين حالت در بيشتر اوقات مسأله اي طبيعي است که دليلي براي نگراني در مورد آن وجود ندارد. اما زماني که خارش شکلي مزمن پيدا مي کند يا در نقطه ي خاصي از بدن رخ مي دهد نبايد نسبت به آن بي توجه باشيم چون ممکن است از علائم بيماري جدي اي باشد.
حال مي خواهيم ببينيم خارش پوست چه نکاتي را درباره ي سلامتي ما بيان مي کند؟

خارش پوست به دليل بيماري کليوي

خارش شديد در تمامي نقاط بدن اغلب در افرادي رخ مي دهد که در مرحله ي نهايي بيماري کليوي هستند يا از نارسايي کليوي مزمن رنج مي برند. طبق تحقيقات، 42 درصد از بيماران دياليزي دچار خارش متوسط تا شديد هستند. اين خارش به حدي شديد است که فرد را در ميانه ي شب از خواب بيدار مي کند. هنوز مشخص نيست چرا بيماري کليه باعث خارش مي شود اما پزشکان گمان مي کنند اين مسأله ناشي از تجمع سموم در بدن است چون کليه ها قادر نيستند جريان خون را از ضايعات آن پاکسازي کنند.

بيشتر بدانيد : علايمي که نشان مي دهند کليه ها مشکل دارند

خارش پوست به دليل بيماري کبد

خارش بي وقفه ي تمام بدن مي تواند از علائم اوليه ي بيماري کبد هم باشد. اگر کبد عملکرد مناسبي در سم زدايي بدن نداشته باشد، مواد اضافي اي مثل اسيدهاي صفرا در بدن انباشته مي شود.

بيشتر بدانيد : كبد بيمار چه بلايي بر سر پوست مي آورد؟

خارش پوست به دليل بيماري درماتوگرافي

اگر بعد از خاراندن آرام بدن، رد باريک برجسته و قرمز رنگي روي پوست تان باقي مي ماند که محو شدن آن 15 تا 30 دقيقه طول مي کشد، ممکن است مبتلا به بيماري درماتوگرافي باشيد. هنوز علت دقيق اين بيماري مشخص نيست اما پزشکان مي گويند اضطراب، عفونت ها، مواد آلرژي زا يا داروهايي مثل پنيسيلين مي تواند علت بروز اين مشکل باشد. درماتوگرافي يک مشکل پوستي جدي است که بر اثر آن پوست به تماس حساس مي شود و هيستامين زيادي توليد مي کند. احتمال بروز اين برجستگي ها در محل تماس و نقاطي که با لباس پوشيده شده بيشتر است. تشخيص اين بيماري آسان است اما در اغلب موارد تشخيص داده نمي شود چون براي شخص مبتلا آن قدر شديد و آزار دهنده نيست که به خاطر آن به يک متخصص پوست مراجعه کند.

خارش پوست به دليل بيماري نخاعي

خارش مزمن در نيمه ي بالايي پشت (بدون وجود هيچ دانه ي پوستي) مي تواند نشان دهنده ي خارش نوروپاتي و از علائم نقص عصبي باشد. طبق تحقيقات، بيماري نخاعي اي که بر اثر بالا رفتن سن يا آسيب جسمي به وجود آمده، به عصب فشار وارد مي کند و اين مسأله باعث احساس خارش روي پوست مي شود. خارش هاي نوروپاتي مي تواند در يک طرف بدن يا هر دو طرف آن رخ دهد و اگر خاراندن پوست، خارش آن را تسکين ندهد اين مسأله نشانه ي خطر است. براي مثال، افرادي که دچار اگزما هستند خاراندن پوست احساس خوبي به آن ها مي دهد اما خارش نوروپاتي با خاراندن بهتر نمي شود و حتي در اغلب اوقات شديدتر مي شود.

بيشتر بدانيد : آيا مدام احساس خارش در تن تان داريد؟

خارش پوست به دليل بيماري سلياک

برآمدگي ها و تاول هاي روي زانو، آرنج، نشيمنگاه و يا خط پيشاني که خارش شديدي داشته باشند، از نشانه هاي بيماري سلياک هستند. بيماري پوستي سلياک باعث مصرف شدن گلوتن بدن مي شود و سيستم ايمني مخاطي روده ها با توليد نوعي آنتي بادي به اين مسأله واکنش نشان مي دهد. اين آنتي بادي با جا به جا شدن در بدن و چسبيدن به سلول هاي پوستي باعث واکنش خارش دار مي شود.

بيشتر بدانيد : علائم حساسيت به گلوتن يا بيماري سلياک

خارش پوست به دليل بيماري لنفوم

5 تا 30 درصد از بيماري هاي لنفوم (نوعي از بيماري هاي خوني) مثل لنفوم هاي هاجکين و غير هاجکين موجب خارش مي شوند. خارش همراه با بروز دانه هاي پوستي مي تواند از علائم اوليه ي بيماري هاجکين باشيد که احتمالا علت آن مولکول هاي سيتوکين هستند. سيتوکين ها مولکول هاي پيام رساني هستند که در واکنش به عفونت باعث التهاب مي شوند.

خارش پوست به دليل بيماري تيروئيد

خارش دست

کم کاري يا پرکاري تيروئيد مي تواند باعث خارش پوستي شود. هنوز علت اين مسأله مشخص نيست اما ممکن است در اثر تغييرات غدد عرق باشد که باعث خشک شدن پوست مي شود. خشکي و خارش پوست در افرادي که تيروئيد کم کار دارند شايع تر است، چون در بافت پوست گيرنده هاي هورمون تيروئيد وجود دارد که با فقدان هورمون تيروئيد، فعاليت سلولي آن ها کاهش پيدا مي کند.

خارش پوست به دليل آلرژي ها

بسياري از آلرژي هاي پوستي در طبقه بندي درماتيت هاي تماسي قرار مي گيرند. درماتيت تماسي نوعي دانه ي پوستي خارش دار است که در تماس با يک عامل آلرژي زا دچار آن مي شويد، مثل عناصر محصولات بهداشتي و آرايشي.

بيشتر بدانيد : در حساسيت هاي پوستي چه بخوريم و چه نخوريم؟

خارش پوست به دليل يائسگي

با فرا رسيدن دوران يائسگي ممکن است دچار تغييرات ناگهاني اي در ظاهر خود مثل خشکي پوست شويد. کاهش توليد هورمون استروژن در بدن که براي توليد ماده ي کلاژن لازم است، منجر به خشک و نازک تر شدن پوست مي شود چون چربي طبيعي پوست که رطوبت آن را حفظ مي کند کاهش مي يابد.

خارش پوست به دليل سرطان سينه

بيماري پاژه نوع نادري از سرطان سينه است که بر اثر آن سلول هاي سرطاني در داخل يا اطراف نوک سينه انباشته مي شوند. اولين نشانه ي اين بيماري ظاهر شدن تکه هاي فلس مانند، قرمز رنگ و خارش دار در اطراف نوک سينه و هاله ي آن است. گاهي اين بيماري را به اشتباه اگزماي نوک سينه تشخيص مي دهند.

بيشتر بدانيد : نشانه هاي سرطان سينه چيست؟

خارش پوست به دليل بارداري

در دوران بارداري دانه هاي قرمز رنگ خارش داري روي شکم يا دست و پاي بعضي زنان ظاهر مي شود. در اغلب مواقع نمي توان کاري براي تسکين اين خارش ها انجام داد چون اين خارش ها معمولا در اواخر سه ماهه ي سوم بارداري رخ مي دهند که طي آن مصرف اغلب داروها امکان پذير نيست. اگرچه اين مسأله ثابت نشده اما برخي معتقدند اين دانه ها در بارداري هاي چندقلويي رخ مي دهند و برخي ديگر هم معتقدند علت اين مسأله کش آمدن پوست در دوران بارداري است.

بيشتر بدانيد : خارش در بارداري علامت مهمي است!


منبع : rooziato

http://www.CheKhabar.ir/News/122671/خارش پوست علامت چه بيماري هايي است
بستن   چاپ