چه خبر - سندروم اردک چيست؟
گرچه سندروم اردک به عنوان يک اختلال روحي رسمي در نظر گرفته نشده است، اما به طور گسترده اي در بين دانشجويان و افراد فارغ التحصيل مشاهده مي شود. در اين بيماري روحي فرد کاملا آرام به نظر مي رسد اما در حقيقت تلاش مي کنند تا با مشکلات زندگي خود کنار بيايند.
زماني که اردک روي آب شناور است خيلي آرام به نظر مي رسد، اما قاطعانه با پاهاي خود تلاش مي کند تا روي آب بماند، افرادي که دچار سندروم اردک هستند نيز به ظاهر آرام و شاد هستند، اما در درون براي حفظ اين شادي و آرامش تلاش زيادي مي کنند، علت انتخاب نام سندروم اردک براي اين بيماري همين وجه تشابه است.
به نظر مي رسد سندروم اردک مقدمه اي است براي مشکلات روحي جدي تر مانند افسردگي و اضطراب و مرحله اول اين بيماري ها محسوب مي شود که معمولا در واکنش به اضطراب بروز مي کند. به هرحال سندروم اردک بايد جدي گرفته شود و سريعا تحت درمان قرار بگيرد.
علت سندروم اردک چيست؟
به نظر مي رسد عوامل خطر ساز خاصي که شامل تجربه هاي فرد در دانشگاه و کالج است، منجر به بروز سندروم اردک مي شوند؛ از جمله اين عوامل خطرساز عبارتند از:
فرد براي اولين بار مجبور است دور از خانواده خود زندگي کند
مطالعات علمي و مسائل فوق برنامه در مقايسه با دبيرستان افزايش چشمگيري پيدا مي کند
فشار اجتماعي با حضور فرد در دانشگاه بيشتر مي شود
عواملي که در خانواده خطر بروز سندروم اردک را افزايش مي دهند، عبارتند از:
تشويق فرد به رقابت بيشتر
کمال گرايي بيش از حد
حمايت و محافظت بيش از حد خانواده از فرزند خود که در نتيجه فرد آمادگي برخي نااميدي ها و مشکلات را ندارد
مانند اکثر بيماري ها و شرايط روحي افسردگي و اضطراب ناشي از سندروم اردک هميشه يک دليل خاص ندارد. افراد مبتلا به اين شرايط اغلب دچار عوامل بيولوژيکي، روانشناختي و محيطي هستند. از لحاظ بيولوژيک افسردگي، اضطراب و شايد سندروم اردک با وجود برخي اختلالات در انتقال دهنده هاي عصبي مغز در ارتباط هستند که باعث کوچک شدن بخشي از مغز شده و فعاليت را در بخش هاي ديگر افزايش مي دهند.
به طور کل خانم ها بيشتر از مردان در معرض ابتلا به سندروم اردک و ساير اختلالات اضطرابي هستند که به نظر مي رسد اين امر به دليل تفاوت هاي بيولوژيکي بين زن و مرد است و همچنين تفاوت برخورد زن و مرد با مسائل و مشکلات عامل ديگر است.
به نظر مي رسد بخشي از اين مشکل ارثي است و افرادي که والدين مضطرب يا افسرده دارند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به اين اختلال هستند.
عواملي که منجر به بروز مشکلات روحي و افسردگي و از جمله سندروم اردک مي شوند، عبارتند از کمال گرايي، اعتماد به نفس پايين، تصوير منفي نسبت به بدن خود، انتقاد بيش از حد از خود و احساس ياس در مقابله با رويدادهاي منفي. افرادي که دچار اختلالاتي مانند اختلال نقص توجه و بيش فعالي ADHD هستند يا مبتلا به مشکلات شناختي يا يادگيري مي باشند بيش از ديگران در معرض خطر ابتلا به افسردگي، اضطراب و سندروم اردک قرار دارند.
نشانه هاي سندروم اردک
به دليل غير رسمي بودن اين بيماري، روش تشخيص رسمي براي سندروم اردک وجود ندارد. نشانه هاي اين بيماري نيز خيلي واضح نيستند. همانطور که قبل از اين هم گفته شد فرد مبتلا به سندروم اردک سعي مي کند خود را کاملا شاد نشان دهد، بيرون فرد کاملا آرام و شاد است، اما درون فرد آرامشي ندارد. نمونه هاي اين افراد جواناني هستند که دائما از لحظات شاد خود تصاويري در دنياي مجازي به اشتراک مي گذارند، در حاليکه شايد در واقعيت آنقدر هم شاد نباشند.
بيشتر بدانيد : اگر احساس افسردگي يا اضطراب داريد بايد تيروئيد خود را چک کنيد!
بيشتر بدانيد : استرس و اضطراب شديد داريد اگر اکثرا اين علايم جسماني را تجربه مي کنيد!
بيشتر بدانيد : با اضطراب هاي نفس گير چگونه مقابله کنيم؟
بيشتر بدانيد : اضطراب چيست؟
بيشتر بدانيد : کاهش استرس و اضطراب با چند روش خوراکي
بيشتر بدانيد : درمان افسردگي بدون داروي ضد افسردگي!!
بيشتر بدانيد : نشانه هاي افسردگي کدامند؟ چگونه مي توان متوجه اين علائم شد؟
منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/122236/سندروم اردک چيست و چه کساني به آن مبتلا مي شوند؟