چه خبر - 5 دليل بيدار شدنهاي مکرر شبانه
به گفته خوزه کولون، پزشک و مولف کتاب «رژيم خواب»، بيدار شدن در ميانه هاي شب شرايطي کاملا عادي و بخشي از DNA انسان محسوب مي شود. حتي چهار تا شش بار بيدار شدن از خواب شبانه نيز عادي در نظر گرفته مي شود. دليل اين شرايط به دوران اجداد غارنشين ما باز مي گردد که براي بررسي محيط اطراف خود و حصول اطمينان از عدم وجود خطر چند بار بيدار شده و سپس دوباره به خواب مي رفتند.
اما نکته کليدي اين است که پس از بيدار شدن از خواب دوباره قادر باشيد به خواب برويد. اگر نمي توانيد، ممکن است يکي از عواملي که در ادامه به آنها اشاره مي شود مانع از خواب خوب شبانه شما مي شوند.
دلايل بيدار شدن مکرر شبانه نياز به دفع ادرار
دفع ادرار شبانه (Nocturia) داراي محرک هاي بسياري است. اما اگر دو تا چهار بار در شب از خواب بيدار مي شويد تا ادرار کنيد، حتي زماني که مصرف مايعات را محدود کرده ايد، از بين رفتن تعادل بين آب و الکتروليت ها ممکن است عامل مشکلآفرين باشد. اگر بيش از اندازه آب بنوشيد، بدون اين که نمک کافي مصرف کرده باشيد، بدن تلاش مي کند آب اضافي را دفع کند که ممکن است دليل بيدار شدن هاي مکرر شبانه براي دفع ادرار را توضيح دهد.
راه حل: حدود 30 دقيقه پيش از خواب يک ليوان کوچک آب به همراه اندکي نمک دريايي پردازش نشده مصرف کنيد. نمک پردازش نشده کمک مي کند آب وارد تمام سلول هاي بدن شما شود. به همراه آب بايد نمک مصرف کنيد تا از حفظ هر دو آنها در بدن اطمينان حاصل شود.
دلايل بيدار شدن مکرر شبانه گرماي بيش از حد
بنابر گزارش بنياد ملي خواب آمريکا، احساس گرما به خواب رفتن و خواب باقي ماندن را دشوار مي کند. دماي اتاق، آنچه به تن داريد، ملزومات خواب، همگي در حفظ دماي درست بدن نقش دارند.
راه حل: مردم به راحتي مي توانند در يک بازه دمايي به راحتي بخوابند. اما دماي اتاق بين 60 تا 65 درجه فارنهايت (15.6 تا 18.3 درجه سلسيوس) براي بيشتر افراد ايده آل است. همچنين، پيش از خواب حمام کردن پيشنهاد مي شود. يک حمام گرم دماي بدن شما را اندکي افزايش مي دهد، در شرايطي که خروج از حمام کاهش اندک دما را به همراه دارد و اين سيگنالي است که مغز با خواب پيوند مي دهد.
دلايل بيدار شدن مکرر شبانه قرار گرفتن در معرض نمايشگرها
اگر در تختخواب و هنگام خواب مشغول بررسي شبکه هاي اجتماعي مي شويد، اين اقدام شما مي تواند در روند خواب اختلال ايجاد کند. قرار گرفتن چشم ها در معرض نور موجب مي شود تا توليد ملاتونين، هورمون خواب، توسط بدن متوقف شود. گوشي هاي هوشمند، تبلت ها، و دستگاه هاي الکترونيکي، منابع نوري هستند که افراد به طور معمول در نزديکي صورت خود نگه مي دارند که ممکن است موجب اختلالات خواب شود.
راه حل: نور اتاق خود را کم کنيد و حداقل يک ساعت پيش از خواب از قرار گرفتن در معرض نمايشگرها پرهيز کنيد. پژوهش ها نشان داده اند نور آبي که از نمايشگر دستگاه هايي مانند گوشي هاي هوشمند ساطع مي شود، مقصر اصلي محسوب مي شود. اگر قصد داريد از اين قبيل دستگاه ها نيز استفاده کنيد نور نمايشگر را کم کرده و آنها را در فاصله يک يا دو فوت (30 تا 60 سانتيمتر) از صورت خود نگه داريد.
دلايل بيدار شدن مکرر شبانه مصرف الکل
در شرايطي که مصرف نوشيدني هاي الکلي مي تواند در ابتدا حالت خواب آلودگي در شما ايجاد کند، اما پس از آن مخل خواب خوب شبانه مي شود. الکل از خواب رِم (REM) که بخشي کليدي از روند خواب محسوب مي شود و طي آن انسان عميق تريم مرحله خواب را تجربه مي کند، پيشگيري کرده و اين کمبود از تجربه خوابي خوب جلوگيري مي کند.
راه حل: هيچ نوشيدني الکلي براي خواب خوب شبانه وجود ندارد. در صورت مصرف الکل بايد انتظار اختلال در خواب شبانه خود را داشته باشيد.
دلايل بيدار شدن مکرر شبانه استرس
به هر دليلي که استرس و نگراني شکل گرفته باشد، کسب آرامش را دشوار مي سازد و اجازه لذت بردن از خواب خوب شبانه را نمي دهد.
راه حل: اقداماتي مانند مديتيشن ذهن آگاهي و آرامسازي پيشرونده تاثير مثبت بر اختلالات خواب، از جمله بيداري شدن مکرر ناشي از استرس، را نشان داده اند. روان درماني مي تواند براي افراد مبتلا به مشکلات جدي استرس-خواب مفيد باشد. به عنوان مثال، رفتار درماني شناختي مي تواند کيفيت خواب را با کمک به مغز براي کنترل افکار استرسزا که از خواب راحت پيشگيري مي کنند، بهبود ببخشد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درمان بي خوابي شب با 4 دمنوش خوش طعم گياهي
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بي خوابي شبانه؟ چگونه از فکر و خيال شبانه جلوگيري کنيد؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درمان بي خوابي با 10 ترفند 30 ثانيه اي
منبع : asriran.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/119497/بيدار شدن مکرر شبانه چه دليلي دارد؟ - راه حل بيدار شدن شبانه