اخذ شهريه 25 ميليوني در مدارس+واکنش معاون وزير آموزش و پرورش
شنبه 2 تير 1397 - 7:34:28 PM
چه خبر - شهريه‌هاي اضافي اخذ شده را برمي‌گردانيم

مجتبي زيني‌وند (معاون وزير و رئيس سازمان مدارس غيردولتي و مشارکت‌هاي مردمي آموزش و پرورش) درباره نحوه انتخاب ارزيابان و ناظران مقيم در مدارس غيردولتي گفت: براي انتخاب همه اين افراد يکسري شرايط قرار داديم، به عنوان مثال اين افراد بايد سطوحي از مديريت را گذرانده، يا سابقه مديريت مدرسه داشته و يا به عنوان کارشناس در مناطق کار کرده باشند. همچنين اين افراد بايد در بحث ارزيابي نظارت حتما تسلط کافي داشته باشند.
رئيس سازمان مدارس غيردولتي و مشارکت‌هاي مردمي آموزش و پرورش ادامه داد: حدود يک ماه انتخاب بازرسان زمان برد تا در سراسر کشور افرادي را انتخاب کنيم که حتما شرايط لازم را براي نظارت در مدارس داشته باشند.
زيني‌وند در پاسخ به اين سوال که چرا پيشتر به فکر اين مساله نيفتاده‌اند تا شايد از وقوع برخي اتفاقات در مدارس جلوگيري به عمل آيد؟ گفت:‌ حدود يک سال است که اين کار را شروع کرده‌ايم. از همان روزي که ما آمديم، دستورالعمل نظارت جامع را تدوين کرديم و در واقع تدوين اين دستور العمل، تعيين ملاک‌ها و تدوين معيارهاي ارزيابي کلي زمان مي‌برد و در واقع کار بايد به صورت کارشناسانه انجام مي‌شد.
پس از تدوين دستورالعمل نظارت جامع يک فرآيندي را تعريف کرديم به اين صورت که در مرحله اول موسس بايد خودارزيابي داشته باشد. در مرحله دوم کارشناسان استان و منطقه بايد نظارت کنند که آيا خودارزيابي موسس متناسب با واقعيت‌هاي موجود در مدرسه هست يا نيست، در واقع ما آمديم براي نظارت بر اين سطح ارزيابي يک ناظر مقيم گذاشتيم.
معاون وزير و رئيس سازمان مدارس غيردولتي و مشارکت‌هاي مردمي آموزش و پرورش اضافه کرد: پيشتر ما از طرف وزارتخانه افرادي را به استان‌هاي مختلف مي‌فرستاديم؛ آن‌ها صبح به مدرسه مورد نظر مي‌رفتند و تا روز بعدي باز مي‌گشتند. از اين رو تصميم گرفتيم به خاطر اينکه ناظران مقيم حضور بيشتري داشته باشند از افراد برجسته همان استان يعني افراد شاخص بومي به عنوان ناظر مقيم استان استفاده کنيم؛ کاري که کارشناسان ما بايد در منطقه انجام مي‌دادند را حالا ناظران مقيم با فرصت بيشتر انجام مي‌دهند.
براي اين امر ما اول دستورالعمل نظارت جامع را تدوين بعد سامانه نرم‌افزاري را تهيه کرديم و در واقع الان همه اين فرآيند در قالب سامانه نرم‌افزاري انجام مي‌شود. سپس در سطح بعدي بخش عملياتي کار را تعريف کرديم. بخش عملياتي کار حضور ناظران به صورت مستمر در مدارس و مراکز غيردولتي است. اين بسته کاملا کارشناسانه از مهر ماه شروع و تعريف شد که به نظرم کار خيلي بزرگي هم انجام شده است.
زيني‌وند همچنين درباره ميزان محاسبه شهريه مدارس غيردولتي در مناطق مختلف تهران و استان‌هاي ديگر گفت: در بحث شهريه مبنا هزينه تمام شده است. زماني که يک مدرسه چند برنامه اضافه‌تر دارد، امکان دارد به خاطر اين فوق برنامه‌ها شهريه‌اش بيشتر باشد. به تعبيري ديگر متناسب با آيتم‌هايي که براي شهريه در نظر گرفته‌ايم، مدرسه تعيين مي‌شود. مدرسه‌اي که فضاي مناسب‌تر، کلاس بزرگتر و تجهيزات آموزشي بيشتري دارد مي‌تواند شهريه بيشتري بگيرد.
او در پاسخ به سوالي درباره دريافت هزينه‌هاي هنگفت در برخي مدارس غيردولتي و در واکنش به اخذ شهريه 25 ميليون توماني در يکي از مدارس گفت: به هيچ عنوان مدارس غيردولتي نمي‌توانند، اين ميزان شهريه را اخذ کنند. ما شهريه را اعلام کرديم. همين الان ناظران مقيم را در برخي مدارس مشخص و مستقر کرديم تا شهريه‌هاي اضافي گرفته شده را برگردانند و نتايج آن را هم در آينده به شما اعلام خواهم کرد. اتفاقا مناطق 1 تا 6 تهران هم ناظر مقيم دارند.


منبع: ilna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/118313/اخذ شهريه 25 ميليوني در مدارس-واکنش معاون وزير آموزش و پرورش
بستن   چاپ