چه خبر - عينک آفتابي تقلبي و آسيب هاي آن
عين الهي، فوق تخصص قرنيه در خصوص عينک هاي آفتابي گفت: افراد بايد در فصل تابستان که تابش نور آفتاب زياد است مراقب چشمان خود باشند؛ نور خورشيد به دو قسمت نور مريي و نامريي تقسيم ميشود. يکي از نورهاي نامريي که باعث صدمه به چشم ميشود، امواج ماوراء بنفش است.
افراد بايد از عينکهاي آفتابي که استاندارد لازم را دارند استفاده کنند؛ عينکي استاندارد است که علاوه بر UV 400 ، زاويه مناسبي در چشم داشته باشد و گوشههاي چشم را پوشش دهد، همچنين بايد شيشه آن کاملا يکنواخت باشد و لک لک نباشد.
التهاب چشم، آب مرواريد، ناخنک و نابينايي موقت از عوارض تابش شديد نور آفتاب است، بنابراين ضرورت دارد افراد عينک خود را از مکانهاي معتبر تهيه کنند.
در مکانهايي که آفتاب شديد است مانند کوير و کوه بايد حتما از عينک آفتابي استفاده شود؛ برخي افراد به خصوص کساني که کوه نورد و اسکي باز هستند نيز حتما بايد از عينک آفتابي استفاده کنند؛ بيماري ناخنک يکي از بيماريهايي است که در اثر نور ماوراء بنفش در فرد به وجود ميآيد، به همين دليل توصيه ميشود حتما در مکانهايي که نور آفتاب زياد است، عينک آفتابي استفاده شود.
عينک آفتابي غير استاندارد از نفوذ اشعه UV جلوگيري نميکند، اگر اشعه UV به چشمان نفوذ کند ممکن است به سلولهاي انبوه قرنيه چشم، عدسي چشم و حتي شبکيه آسيب جدي وارد کند؛ همچنين ممکن است سبب ايجاد آب مرواريد شود، لذا افراد بايد حتما در صورت احساس ناراحتي در چشمان خود به پزشک متخصص مراجعه کنند.
رابطه رنگ عينک آفتابي با سلامت چشمان
دکتر امين اله نيک اقبالي، استاد گروه چشم پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران و فوق تخصص بيماري هاي شبكيه در اين زمينه گفته است: عينک هاي آفتابي داراي شيشه هايي به رنگ هاي متفاوت بوده و هر شخص بسته به سليقه و ميزان حساسيت به نور از نوع خاصي از آنها استفاده مي کند اما بايد دانست که تيرگي شيشه فقط از ميزان نور مريي که وارد چشم مي شود مي کاهد و عملا نه تنها از ميزان ورود اشعه ماوراي بنفش به داخل چشم نمي کاهد، بلکه به دليل باز شدن مردمک در اثر کاهش نور مريي مقدار بيشتري از آن وارد چشم مي شود.
در شيشه هاي عينک هايي که براي محافظت از اشعه ماوراي بنفش استفاده مي شود از مولکول هايي به نام کروموفور استفاده مي شود. اين مولکول ها تاثير چنداني در رنگ شيشه ندارند اما باعث جذب و فيلتره کردن اشعه ماوراي بنفش مي شوند و بنابراين عينک هاي با رنگ شيشه تيره در صورتي که از مولکول هاي کروموفور در آنها استفاده نشده باشد جلوگيري از اشعه ماوراي بنفش را ندارند.
عينک هاي آفتابي با رنگ ها خاکستري و قهوه اي، سبز و زرد در بازار وجود دارد. شيشه هاي خاکستري و قهوه اي معمولا باعث تغيير رنگ هاي طبيعي نمي شود اما شيشه هاي سبز رنگ هاي طبيعي را تغيير و باعث اختلال در ديد رنگ ها مي شود.شيشه هاي زرد نيز باعث جذب رنگ آبي مي شود که بيشترين تفرق نور را در چشم ايجاد مي کند به همين دليل ورزشکاران و کوهنوردان استفاده از اين نوع شيشه را به دليل ديد خوب در آفتاب ترجيح مي دهند.
شيشه هاي پلاريزه هم به علت از بين بردن درخشندگي و خيرگي Glare مورد استفاده دريانوردان و کساني است که ساعاتي از روز را در سطح آب يا در ساحل مي گذرانند. شيشه هاي فتوکروميک هم که در مجاورت اشعه ماوراي بنفش تيره مي شوند در حداکثر تيرگي خود در صد بسيار بالايي از اشعه ماوراي بنفش تابيده شده بر چشم را جذب مي کنند.
عينک آفتابي ايده آل چه مشخصاتي دارد؟
بايد دانست که عينک آفتابي ايده آل بايد:
- خاصيت جذب تقريبا کم اشعه ماوراي بنفش داشته باشد.
- رنگ شيشه يا طلق آن مانع ديد طبيعي رنگ ها نشود(ترجيحا خاکستري). اين مورد در تشخيص علايم رانندگي اهميت دارد.
- تيرگي رنگ آن مناسب باشد و مانع ديد طبيعي نشود.
- مانع ورود آفتاب از اطراف چشم شود.
- شيشه يا طلق آن قدرت( شماره) ناخواسته نداشته باشد.
- شيشه يا طلق آن خراش نداشته باشد.
- سبک و راحت باشد.
بايد متذکر شد که تمام خصوصيات فوق مي تواند در يک عينک آفتابي با قيمت مناسب نيز وجود داشته باشد و برعکس ممکن است تمام خصوصيات مذکور در يک عينک گران قيمت وجود نداشته باشد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : در اين 6 ساعت حتما عينک آفتابي بزنيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : عينک آفتابي بزنيد تا سرطان پلک نگيريد
گرد آوري :
منبع : sinapress.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/117612/عينک آفتابي تقلبي چه آسيب هايي به چشم مي زند؟