بوي پيازداغ و سيرداغ را چگونه از بين ببريم؟
10 آذر 1394 - 11:01:59 ب.ظ
بوي غذاي درون خانه را چگونه از بين ببريم؟

ممكن است بوي ناخوشايند از غذايي سوخته بلند شده يا حاصل انجام مراحل آماده سازي پخت غذايي لذيذ باشد؛ مانند درست كردن پيازداغ، سيرداغ يا سرخ كردن انواع و اقسام سبزيجات و مرغ و ماهي كه همه اين ها فضاي خانه را با بويي ناخوشايند پر مي كند.

معمولا اولين عكس العمل ها در چنين شرايطي روشن كردن هواكش ها و بازكردن كليه راه هاي خروجي شامل در و پنجره هاي خانه است و باتوجه به اين كه اين روزها هوا سرد است، بازكردن در و پنجره اگرچه به خروج بو با سرعت بيشتري منجر مي شود ولي باعث هدر رفتن درصد زيادي از گرماي موجود در خانه نيز مي شود كه اين كار به لحاظ صرفه جويي در انرژي مناسب نيست؛ بنابراين بايد به فكر چاره اي بهتر بود.

براي اين منظور با توجه به نوع بوي پراكنده شده در محيط، راه هاي متعددي وجود دارد؛ فقط كافي است آن ها را امتحان كنيد:

_ در يك نعلبكي كمي ادكلن خوشبو بريزيد و يك حبه قند چهار گوش در آن بيندازيد ، طوري كه ادكلن را خوب جذب كند و قند خيس شود ، سپس قند را آتش بزنيد و وقتي ادكلن تمام شد قند را خاموش كنيد با اين تدبير فضاي خانه بسيار معطر خواهد شد.

_ اگر مي خواهيد سبزي يا موادي سرخ كنيد كه مطمئن هستيد اعضاي خانواده از بوي حاصل از آن ناراحت مي شوند، پيش از شروع كار، ابتدا هواكش هاي داخل آشپزخانه را روشن كنيد سپس مقداري سركه سفيد را در كاسه اي بريزيد و آن را كنار اجاق گاز روشن قرار دهيد؛ بوي حاصل از سركه سفيد، باقيمانده بوي حاصل از سرخ كردن آن مواد را در محيط خنثي مي كند.

_ هر چقدر هم كه غذا خوشمزه باشد، بوي سوختن آن بسيار بد و ناخوشايند است. پس اگر حواستان پرت شد و غذايتان سوخت و بوي آن تمام خانه را در برگرفت، ناراحت نشويد ابتدا اگر هواكش روشن نيست، روشنش كنيد. سپس قابلمه اي حاوي آب را روي شعله اجاق گاز قرار داده و چند تكه ليموترش در آن بيندازيد و بگذاريد بخار حاصل از جوشيدن ليموترش در آب، بوي سوختگي موجود در خانه را از بين ببرد.

_ كاسه اي حاوي آب را روي شعله اجاق گاز قرار دهيد و تعدادي چوب دارچين يا كمي از پودر آن را در آب بريزيد و بگذاريد روي شعله ملايم اجاق گاز تا كم كم به جوش آيد. عطر دارچين فضا را معطر كرده و بوي حاصل از سرخ كردني و حتي سوختگي را از بين خواهد برد

_اگر حواس پرتي كار دست تان داده و غذا به قدري سوخته كه بوي حاصل از آن با هيچ يك از راهكارهاي فوق خنثي شدني نيست، ديگر مجبور هستيد پنجره ها را باز كنيد ولي براي اين كه اين بو هرچه سريع تر از طريق پنجره آشپزخانه خارج شده و به ديگر قسمت هاي خانه انتقال پيدا نكند، پارچه و حوله مخصوص آشپزخانه را نمدار كرده و براي چند دقيقه آن را تكان دهيد.

_ بوي حاصل از پخت و پز غذا را با ريختن مقداري جعفري در تابه اي كوچك و قراردادن آن روي شعله اجاق گاز از بين ببريد. حرارت دادن جعفري براي مدت 5 دقيقه، نه تنها بوي نامطبوع موجود را از بين مي برد بلكه فضا را عطرآگين مي كند .



منبع : sara.jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/11617/بوي پيازداغ و سيرداغ را چگونه از بين ببريم؟
بستن   چاپ