چه خبر - بيماري هايي که مردان را هم گرفتار مي کند
به خاطر تفاوت در ژن ها، آناتومي و سطح هورمون ها برخي بيماري ها زنان را بيشتر از مردان تحت تاثير قرار مي دهد و برخي ديگر بر روي مردان بيشتر تاثير مي گذارد. با اين حال با فکر اينکه زنان بيشتر به برخي بيماري ها مبتلا مي شوند، باعث شده مردان دچار مشکلات و بيماري هاي جدي شوند.
در ادامه به 7 بيماري اشاره مي کنيم که به عنوان بيماري هاي مخصوص زنان در نظر گرفته مي شوند، اما مردان را هم تحت تاثير قرار داده اند. آقايان لطفا اگر علائم هر يک از اين بيماري ها را در خود مشاهده کرديد، حتما به پزشک مراجعه کنيد.
مردان و پوکي استخوان
پوکي استخوان باعث کاهش تراکم استخواني مي شود و استخوان ها را بيش از پيش در معرض شکستگي قرار مي دهد. از هر سه زن يک نفر به پوکي استخوان مبتلا مي شود و در بين مردان اين آمار از هر 5 نفر يک نفر است. زنان بعد از يائسگي به سرعت کاهش توده استخواني را تجربه مي کنند و در مردان بعد از سن 65 تا 70 سالگي با همان سرعت شاهد کاهش توده استخواني خود هستند.
مشکلات کليه و تيروئيد، کمبود ويتامين D و قرار گرفتن طولاني مدت در معرض داروهاي استروئيدي، درمان سرطان و داروهاي ضد تشنج خطر بروز پوکي استخوان را افزايش مي دهد. پوکي استخوان داراي نشانه خاصي نيست، بنابراين بهتر است با پزشک در مورد آزمايشات تراکم استخواني مشورت کنيد.
مردان و سرطان سينه
زنان بيشتر از مردان دچار سرطان سينه مي شوند، چرا که بافت سينه در زنان بيشتر از مردان است. با اين وجود يک درصد از سرطان هاي سينه که بروز مي کند، مربوط به مردان است. به علاوه بررسي ها نشان داده اند که اين ميزان در حال افزايش است.، بنابراين سرطان اجازه پيشروي پيدا مي کند. به همين دليل شانس زنده ماندن مردان پس از تشخيص سرطان کمتر از زنان است.
اگر مردي هستيد که بيشتر از 50 سال سن داريد، از نژاد افريقايي امريکايي هستيد يا دچار اضافه وزن هستيد، بيش از ديگر مردان در معرض ابتلا به سرطان سينه هستند. مراقب هر گونه برآمدگي غير طبيعي يا مشکلات پوستي غير طبيعي در ناحيه قفسه سينه و اطراف پستان هاي خود باشيد.
مردان و بيماري تيروئيد
تيروئيد غده کوچکي است که در وسط و قسمت پايين گردن قرار گرفته است و هورموني توليد مي کند که کنترل کننده سوخت و ساز است. اگر اين هورمون بيش از حد توليد شود، مشکل پرکاري تيروئيد بروز مي کند که نشانه هاي پرکاري تيروئيد عبارتند از:
خستگي بيش از حد
کاهش وزن
فراموشي
خشکي يا خشن شدن پوست و مو
اگر تيروئيد به اندازه کافي هورمون توليد نکند، کم کاري تيروئيد بروز مي کند که نشانه هاي کم کاري تيروئيد عبارتند از:
افزايش وزن
تحريک پذيري
ضعف عضلاني
مشکل و اختلال در خواب
زنان 5 تا 8 برابر بيشتر از مردان در معرض ابتلا به بيماري تيروئيد هستند، اما با اين حال مردان هم تحت تاثير اين بيماري قرار مي گيرند.
مردان و اختلالات خوردن
هر چه مردان بيشتر احساس فشار براي لاغر شدن و خوب به نظر رسيدن داشته باشند، بيشتر در معرض ابتلا به اختلالات خوردن هستند. تنها حدود 10 تا 15 درصد از مبتلايان به بي اشتهايي عصبي يا پرخوري عصبي مردان هستند، اما تاثيرات اين بيماري در هر دو جنسيت به يک اندازه مخرب است. به علاوه مردان کمتر از زنان به دنبال درمان مشکل خود هستند، بنابراين خطر بروز پيامدهاي اين بيماري در مردان بيشتر است، پيامدهاي اختلالات خوردن عبارتند از:
مشکلات قلبي
کاهش تراکم استخواني
بروز مشکل در اندام هاي داخلي
مرگ
ورزشکاران، پسران چاق، مردان همجنس باز و ترنس و کساني که مضطرب هستند يا داراي شخصيت کمال گرا هستند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به اختلالات خوردن مي باشند.
مردان و عفونت مثانه
عفونت مثانه در زنان بسيار رايج است، اما مردان هم به اين عارضه دچار مي شوند – به ويژه مرداني که دچار بزرگي پروستات، سنگ کليه يا انسداد در مجاري ادرار هستند. درمان عفونت مثانه شامل مصرف آنتي بيوتيک است و معمولا خيلي موثر مي باشد، اما لازم است مردان از نشانه هاي عفونت مثانه آگاه باشند.
نشانه هاي عفونت مثانه عبارتند از:
تکرر ادرار
ادرار خوني يا کدر
نياز شديد به دفع ادرار
احساس سوزش يا سوزن سوزن شدن در زمان دفع ادرار
تب خفيف
مردان و افسردگي
تشخيص افسردگي در زنان دو برابر مردان است، اما علت تشخيص بيشتر افسردگي در زنان شايد به دليل تفاوت نشانه هاي بيماري است. زنان در زمان ابتلا به افسردگي ناراحت هستند و اغلب گريه مي کنند، در حاليکه مردان افسرده بيشتر عصباني، تحريک پذير، نااميد و دلسرد هستند.
مردان در زمان ابتلا به افسردگي به سمت الکل و مواد مخدر رو مي برند يا دست به رفتارهاي پرخطر مي زنند. به علاوه اگر اقدام به خودکشي کنند، اين اقدام را کامل انجام مي دهند. به علت وجود اين تفاوت ها افسردگي در بسياري از مردان تشخيص داده نشده و درمان نمي شود و در نتيجه بدتر مي شود.
مردان و لوپوس
حدود 90 درصد مبتلايان به لوپوس خانم ها هستند، اما مردان هم در معرض ابتلا به اين اختلال خود ايمني مي باشند. نشانه هاي لوپوس عبارتند از:
التهاب و درد مفاصل
ضعف عضلاني
خستگي شديد
تب کردن بي دليل
ريزش مو
التهاب پاها
پف کردن چشم ها
زخم هاي دهاني
التهاب غدد
بروز بثورات پروانه اي شکل در راستاي تيغه بيني و گونه ها
درمان بيماري لوپوس در زنان و مردان مشابه است. پزشک ممکن است لوپوس را در مردان ناديده بگيرد چرا که به ندرت مردان دچار اين بيماري مي شوند. در صورت مشاهده هر يک از نشانه ها از پزشک بخواهيد آزمايشات لازم را انجام دهد.
مردها بايد بيشتر به پزشک مراجعه کنند
بررسي ها نشان داده اند مردان کمتر از زنان به بررسي مشکلات جسمي و بيماري هاي خود مي پردازند و کمتر به پزشک مراجعه مي کنند. مردها در طي يک سال 25 درصد کمتر از زنان به پزشک مراجعه مي کنند و 40 درصد کمتر به توصيه هاي سلامتي عمل مي کنند. به علاوه مردان يک و نيم برابر بيشتر از زنان از بيماري قلبي، سرطان و بيماري هاي تنفسي مي ميرند و طول عمر آنها به طور متوسط 5 سال کمتر از زنان است.
اگر احساس مي کنيد دچار مشکلي هستيد، به پزشک مراجعه کنيد و اقدامات درماني لازم را انجام دهيد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آقايان عزيز براي حفظ سلامت خود بايد اين آزمايش ها را انجام دهيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 10 قاتل نعوظ در مردان را بشناسيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : هر زني بايد اين 9 حقيقت را درباره مغز مردان بداند!!
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اين بيماري توانايي جنسي مردان را از بين مي برد
منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/115992/بيماري هاي زنانه که مردان هم به آنها دچار مي شوند! لطفا جدي بگيريد