چه خبر - چگونه شک به همسر را با او مطرح کنيم؟
سوال کاربر : همسرم مدام رفتارهايي داره که من رو به شک مياندازه و هر بار ميخوام در اين باره باهاش صحبت کنم به دعوا و تنش ختم ميشه، به نظرتون چه واکنشي مناسبه که هم شک من برطرف بشه هم همسرم از صحبت هام ناراحت نشه؟
ما در شکايت فقط بهدنبال تغيير يک رفتار هستيم اما در انتقاد، تمام شخصيت طرف مقابل را زير سؤال مي بريم. به همين دليل است که در انتقاد با گارد دفاعي رو به رو ميشويم و در نهايت بحث به دعوا و تنش ميرسد. پس بايد بدانيم که: وقتي خواستهاي داريم چطور آن را عنوان کنيم.
پاسخ : در پاسخ به اين پرسش شما، بايد بگويم که ما با دو مسأله اصلي رو به رو هستيم:
1. چگونه شما در مورد شک و ترديدتان با همسرتان صحبت ميکنيد؟ (اين مسأله از حساسيت بالايي برخوردار است پس بايد شيوه طرح آن سنجيده باشد)
2. چقدر با تفاوتهاي جنسيتي آشنايي داريد؟
خيلي مهم است که بدانيم معناي برخي رفتارها و گفتارهاي ما براي جنس مخالفمان، متفاوت است و همين امر ميتواند زمينه ساز سوءتفاهم و تنش شود.
براي روشن شدن موضوع به مثال زير توجه کنيد:
زن:چرا باز رمز گوشيت رو عوض کردي؟!
مرد:بازم رفتي سر گوشي من؟
زن:چرا ناراحتي مگه چکار کردم؟
مرد:اصلاً خوشم نمياد کنترلم ميکني، به من اعتماد نداري؟
زن:نه ندارم چون هميشه رفتاراي مشکوک داري؟
مرد: تو خيلي بدبيني
زن: فکر نميکني اين تويي که بايد يکم حواستو جمع کني؟!
مرد: خسته ام کردي چقدر بايد توضيح بدم اصلاً مگه تو کي هستي تمومش کن
(زن به گريه ميافتد و مرد از خانه خارج ميشود و بحث بينتيجه ميماند)
همانطور که ميبينيد زن به جاي شکايت از حس منفي خودش دست به انتقاد از همه رفتارهاي همسرش ميزند و جوابي که دريافت ميکند، گارد دفاعي و لجبازي شوهرش است.
نکته اول اينکه، مردان دوست ندارند کنترل شوند چون فضاي رابطه برايشان خفقان آور ميشود و نکته دوم؛ بهتر است وقتي خواستهاي داريد، جمله خود را با «من» شروع کنيد چون جملهاي که با «من» شروع ميشود ديگر معناي کنترلگري ندارد.
مثال: زن: (من) مدتيه ميخوام در مورد موضوعي باهات حرف بزنم
مرد: چيزي شده؟
زن: (من) چندوقته واسه رابطه مون نگرانم، وقتي يواشکي گوشيت رو چک ميکني يا رمزهاي سخت روي گوشيت ميذاري حس ميکنم ميخواي (من) رو از زندگي خصوصيت بيرون کني، احساس بيارزشي ميکنم البته نميگم بهت شک دارم نه، فقط ميخوام بدونم چيزي شده و ما از هم دور شديم يا همه چي خوبه؟
به اين ترتيب راه را براي مذاکره باز ميکنيد و زمينه شروع يک صحبت دو طرفه را بخوبي مهيا ميکنيد. يک مهارت مهم در شيوه طرح خواسته هايمان، شناخت تفاوت بين شکايت و انتقاد است؛ ما در شکايت فقط بهدنبال تغيير يک رفتار هستيم اما در انتقاد، تمام شخصيت طرف مقابل را زير سؤال مي بريم. به همين دليل است که در انتقاد با گارد دفاعي رو به رو ميشويم و در نهايت بحث به دعوا و تنش ميرسد. پس بايد بدانيم که: وقتي خواستهاي داريم چطور آن را عنوان کنيم.
منبع : ضميمه ايران بانو