چه خبر - آموزش تهيه کشک خانگيمواد لازم براي تهيه کشک خانگي براي افطار ماه رمضان
ماست و نمک
طرز تهيه کشک خانگي براي افطار ماه رمضان
براي تهيه کشک خانگي ما نيازمند ماست خانگي هستيم پس اول ماست را تهيه کنيد بعد آن را در دماي محيط قرار بدهيد تا ترش شود. وقتي ماست ترش باشد کشک خوشمزه تري به شما خواهد داد، مي توانيد يک قاشق فلزي هم درون ماست قرار دهيد تا سريع تر ترش شود.
ماست را با کمي آب مخلوط کنيد تا يه دوغ غليظ داشته باشيد حالا حسابي بزنيد تا کاملا يه دست شود. من خودم دوغ را درون يک ظرف استوانه اي دربدار مي ريزم و مثل مشک تکان مي دهم تا حسابي يک دست شود. اگر اينقدر خوشبخت هستيد که مي توانيد شير محلي چرب خريداري کنيد و با همچين شيري ماست تهيه کرديد در اثر اين تکانها کره دوغ از آن جدا مي شود و مي توانيد اين کره را از روي دوغ برداريد .
در عکس مي توانيد کره اي که روي دوغ ايستاده را ببينيد. من با اين کره شيريني برنجي درست کردم خيلي نرم و لطيف و دوست داشتني شد .
اگر شما توانستيد شير پرچرب داشته باشيد و در نتيجه يک ماست خيلي چرب داشتيد و خواستيد باهاش کشک درست کنيد به آن آب اضافه نکنيد. به جاي آب از قطعات يخ استفاده کنيد. يخ باعث مي شود کره زودتر از دوغ جدا شود.
تمام کره را از دوغ نگيريد، کشک که کمي چربي داشته باشد نرمتر و خوشمزه تر خواهد بود.
حالا دوغ را درون قابلمه بريزيد و بگذاريد روي حرارت ملايم و هر از چند گاهي هم بزنيد تا حرارت به طور يکنواخت به همه قسمتهاي آن برسد. نکته و فوت تهيه کشک همين جاست، ما ماست را تا حدي حرارت مي دهيم تا بجوشد، دوغ درست مثل شيري که روي حرارت است وقتي به جوش بيايد کف مي کند و اصطلاحا کف به سر مي شود. همين جا حرارت را خاموش کنيد اگر ماست بجوشد ديگر کشک مرغوبي نخواهيد داشت. عکس مرحله کف به سر شدن کشک را ثانيه به ثانيه براي شما مي گذارم که دقيقا متوجه شويد منظورم از کف به سر شدن چيست.
طرز تهيه کشک خانگي - عکس شماره 1
طرز تهيه کشک خانگي - عکس شماره 2
طرز تهيه کشک خانگي - عکس شماره 4
طرز تهيه کشک خانگي - عکس شماره 5
طرز تهيه کشک خانگي - عکس شماره 6
طرز تهيه کشک خانگي - عکس شماره 7
طرز تهيه کشک خانگي - عکس شماره 7
در اين مرحله بايد زير قابلمه را خاموش کنيد کمي بعد آب و املاح از هم جدا مي شوند.
کمي که دماي کشک پايين آمد آن را درون يک کيسه پارچه اي بريزيد و بگذاريد آب آن خارج شود و به شکل ماست چکيده دربيايد.
حالا به آن نمک اضافه کنيد.
اگر دوست داشتيد که کشکخشک داشته باشيد، آنها در دست به هر شکلي که خواستيد فرم بدهيد و در مقابل آفتاب قرار دهيد تا خشک شود. يادتان نرود که بايد گاهي آنها رو پشت و رو کنيد تا کاملا خشک شوند. اندازه کشک ها بعد از خشک شدن تقريبا نصف مي شود پس در زمان شکل دادن آنها را خيلي کوچک فرم ندهيد.
اگر نمک زياد استفاده کنيد کشک شور مي شود ولي اين قابيلت را دارد که خارج از يخچال نگهداري کنيد. ولي شما به اندازه نمک بزنيد و درون يک ظرف دردار که دربش حسابي کيپ مي شود درون يخچال نگهداري کنيد تا مجبور نشويد مصرف نمکتان را بالا ببريد و فشار خونتان را در معرض خطر قرار دهيد.
ضمن اينکه کشکي که در مقابل نور خورشيد بطور کاملا خشک شده باشد حتي اگر نمکش کم باشد باز هم مي شود بيرون از يخچال بماند ولي زمان کوتاه تري.
مواد لازم براي تهيه ماست خانگي
شير : به ميزان دلخواه که بستگي به ظرفتان دارد
مايه ماست : که همان ماست مصرفي روزانه است و براي هر ليتر شير 1.5 قاشق غذاخوري سرپر
طرز تهيه ماست خانگي
شير را داخل قابلمه بريزيد و اجازه بديد که با حرارت کم شروع به پخت کند، که معمولا 30 دقيقه به جوش آمدنش طول مي کشد و بعد از آن 10 دقيقه بگذاريد تا جوش بخورد. اين کار باعث مي شود تا ماست بهتر شود.
شير را داخل ظرف مورد نظرتان بريزيد و بگذاريد تا سرد شود.
بهتر است که ظرفتان سفالي يا شيشه اي باشد و بدون لعاب تا آب ماست را جذب کند و ماست سفت تر شود. من هميشه درون ظرفهاي شيشه اي ماست درست مي کنم. بعد از چند بار تجربه دست تان مي آيد که ماست تان درون چه ظرفي بهتر مي شود.
ميزان دماي شير براي ماست زدن
معمولا سرد شدن شير 30 تا 40 دقيقه طول مي کشد. سردي شير بايد طوري باشد که وقتي انگشت تان شير را حس مي کند نه آنقدر داغ باشد که دست تان بسوزد و نه سرد. بلکه شما بايد گرمي ملايمي را حس کنيد. اگر شير را سرد بگيريد ماست شل مي شود و اگر داغ باشر ماست آب مي اندازد و ممکن است ترش شود.
تشخيص دماي شير با تجربه براي شما راحت مي شود. بعد از اينکه شير به دماي مورد نظر رسيد مايه ماست را داخل آن بريزيد و کاملا هم بزنيد و درپوش ظرف را نيمه روي ظرف بگذاريد و روي ظرف را با پارچه يا ملافه بپوشونيد تا گرم بماند.
منبع : 2nafare.com / delgarm.com