چه خبر - براي سلامت بيشتر فرش ماشيني را جايگزين کفپوش و سراميک کنيد
در گذشتههاي نه چندان دور، ارزش يک خانه به فرشهاي دستباف پشمي و ابريشمي و رنگها و طرحهاي خاص آن بود. به مرور زمان و با تغيير نسلها، فرشهاي ماشيني با الياف و مواد شيميايي جايگزين فرشهاي دستباف شدند و بعد از آن طولي نکشيد که کفپوشهاي سراميکي و پارکتها جايگزين فرشها شده و ماندگار شدند.
طب سنتي با فرشهاي ماشيني و کفپوشهاي سراميکي و پارکتها رابطه خوبي ندارد. از ديدگاه طب سنتي طبيعت سراميک و سنگ سرد است البته سردي پارکتهاي چوبي از سراميک کمتراست. فرش دستباف طبيعت گرم دارد و راه رفتن، چهار دست و پا رفتن و غلتيدن روي آن به ويژه براي سالمندان و کودکان ضرري ندارد.
خانوادهها ميتوانند قسمتهايي را که بيشتر در معرض رفت و آمد، نشستن و خوابيدن است با قاليچههاي دستباف کوچک مفروش کنند. راه رفتن و نشستن روي اين کفپوشها براي مفاصل و استخوانها و رشد اندامها بسيار مضر است. ورود سرما از کف پا بيش از کف دست ميتواند آثار نامطلوبي روي اعضاي بدن بگذارد، براي همين متخصصان بر اين باورند که گرمي توليد حرارت و انرژي ميکند و بهتر است حرارت نسبي فرد حفظ شود، بنابراين هيچگاه سراميک و سنگ را جايگزين فرش نکنيد. در هواي سرد هنگام راه رفتن روي اين نوع کفپوشها، جوراب نخي، پنبهاي و پشمي به پا کنيد يا دمپايي بپوشيد.
آيا فرش ماشيني بهتر از سراميک است؟
فرشهاي ماشيني برخلاف دستباف از الياف و رنگهاي مصنوعي تهيه شدهاست که ميتواند سبب حساسيتهاي پوستي، بثورات جلدي، سرفه، خارش و سوزش چشم در درازمدت شود. بزرگترين صدمه ناشي از راه رفتن روي فرشهاي ماشيني و موکتهاي با الياف مصنوعي، توليد الکتريسيته ساکن در بدن هنگام راه رفتن است. زماني که تجمع بارهاي يوني در بدن زياد شود، در سر انگشتان تخليه را به صورت جرقه احساس خواهيم کرد که ميتواند موجب بي قراري، سردرد، تنگي نفس و... شود.
منبع : jamejamonline.ir