چه خبر - تفاوت فرهنگ عروسهاي ايراني با عروس خاندان سلطنتي
آنچه که از عروس و داماد جديد خاندان سلطنتي بريتانيا براي بيشتر کاربران ايراني مورد توجه قرار گرفته، بيتوجهي يک شاهزاده به گذشته پرمصائب دختري است که براي زندگي آينده خود انتخاب کرده، طلاق پدر و مادر همسرش در شش سالگي، متارکه و يک بار شکست در زندگي خودش، بزرگتر بودن سن عروس از داماد و در نهايت فرهنگ سادهزيستي که بسياري، به رغم هزينه عروسي ٤٥ ميليون دلاري از آن ياد کردهاند.
البته الگوهاي سادهزيستي در فرهنگ ايراني - اسلامي به وفور يافت ميشود و سرآمد آنها، الگو زنان جهان اسلام، حضرت فاطمه زهرا (س) است که دختر برگزيدهترين بندهي خدا و آخرين رسول الهي بود اما تاريخ گواهي داده که با سادگي و قناعت غير قابل باوري زندگي مشترک خود را با شاه مردان، علي (ع) شکل داد. با اين حال، اين الگوها در شرايطي که در جامعه ما کمرنگ شده است، رفتار يک عروس خاندان سلطنتي، با همان دليل سادهگرايي مورد توجه کاربران ايراني اينترنت قرار گرفته است.
٢٩ ارديبهشت ماه، هري ٣٣ ساله با مگان مارکل ٣٦ ساله در کليساي سنت جورج که ظرفيت ٨٠٠ مهمان را دارد، ازدواج کرد. زماني که مارکل با لباس، آرايش صورتي ساده و حتي بدون زيورآلات چنداني جلو دوربين رسانه ها و مقابل چشم ميليونها بيننده ظاهر شد، بسياري از کاربران، سادگي او را تحسين کردند و نظرات خود را درباره آن مطرح کردند.
بسياري سادگي عروس جديد خاندان سلطنتي را که چندان هم کمخرج نبوده است، با برخي از مراسم عروسيهاي مجلل در ايران که اين روزها واگيردار هم شده است، مقايسه کردند. مراسمي که مبالغ زيادي از آن براي لباس عروس با زرق و برق هرچه تمامتَر و آرايشگاههايي که تمام سعي خود را براي متفاوتتَر شدن چهره عروس در يک شب به کار ميبرند، صرف ميشود.
ساناز، يکي از کاربران شبکههاي اجتماعي با بيان اينکه هر دو عروس خاندان سلطنتي از همسرانشان بزرگتر هستند، ميگويد: اين در حالي است که بزرگ بودن سن عروس از داماد، حتي براي چند ماه، در فرهنگ ما ايراد محسوب ميشود. از طرفي من به عنوان يک دختر ايراني سعي ميکنم همه چيز را ساده بگيرم و تشريفات را نميپسندم، اما پسرهايي که از دختران ايراني با عنوان پرتوقع ياد ميکنند، در پاسخ به اين سادگي معتقدند که حتما عيب و ايرادي دارم که بسياري از مسائل را آنقدر ساده ميگيرم! بايد فرهنگ سادهزيستي همهگير شود تا يک کشور پيشرفت کند در غير اين صورت تشريفات سرگرم کننده هستند و موجب عقبافتادگي ميشوند.
نرگس، مخاطب ديگري نيز در واکنش به اين مراسم عروسي اظهار ميکند: درست است که مراسم عروسي مگان و هري پرهزينه بود اما با آنکه پارچه لباس عروس و تشريفات از بهترين و گرانترين برندها بودند، مجلس ساده برگزار شد. از همه مهمتر، شرايطي است که عروسي مثل مگان ميتواند داشته باشد؛ در حالي که دختري با چنين شرايطي در فرهنگ کشور ما جايگاه مناسبي ندارد. بنابر اين طرز تفکري که تفاوت سن، دو رگه و مطلقه بودن آن دختر برايش جايگاهي ندارد، ستودني است.
بسياري از مخاطبان ايراني ديگر نيز معتقدند، هر چند که يک دختر ويژگيهاي خوبي داشته باشد اما طلاق، بزرگ بودن سن دختر از پسر، متوسط بودن سطح خانوادگي عروس و اينکه پدر عروس بنا به هر دلايلي نميتواند در مراسم عروسي دخترش شرکت کند، براي بسياري از پسران و خانوادههاي ايراني مهم است و حاضر نيستند از آن چشمپوشي کنند؛ در حالي که اين موارد براي پسري از جنس خاندان سلطنتي بياهميت محسوب ميشود.
از طرفي برخي ديگر از کاربران ايراني در شبکههاي اجتماعي به آرايش مگان اشاره کردند که چون او عروس خاندان سلطنتي است، همه از سادگياش تعريف ميکنند، در حالي که اگر عروسي در ايران بدون تغيير در مراسم خود حاضر شود، اول از همه با واکنش مهمانان و اطرافيان خود مواجه ميشود که چرا عروس در مهمترين شب زندگياش هيچ تغييري نکرده و ککهاي روي صورتش به خوبي پوشش داده نشده است؟!
با وجود شبکههاي اجتماعي و بي حد و مرز شدن ارتباطات، برخي ترجيح ميدهند از فرهنگهاي کشورهاي ديگر الگوبرداري کنند. الگوبرداريهايي که در برخي موارد مثبت و در بسياري موارد اشتباه انجام ميشود. الگوبرداري از سادگي پوشش و آرايش عروس جديد خاندان سلطنتي و توجه به فرهنگ سادهزيستي جنبه مثبت اين قضيه است که مشخص نيست تا چه اندازه توسط مخاطبان ايراني مورد استفاده قرار ميگيرد.
منبع : isna.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/112783/مقايسه جالب عروسي مگان مارکل با عروس هاي ايراني