چه خبر - کبه لبناني براي افطار ماه رمضانمواد لازم بخش بيروني کُبه براي افطاري ماه رمضان (براي 6 نفر)
بلغور : 3 ليوان 320 کيلوکالري
آرد سبوس دار : 2 ليوان 240 کيلوکالري
روغن کانولا : 6 قاشق غذاخوري 540 کيلوکالري
پودر فلفل قرمز يا سياه : 1 قاشق غذاخوري 0 کيلوکالري
نمک : 2 قاشق مرباخوري 0 کيلوکالري
زيره سبز : 1 قاشق غذاخوري 0 کيلوکالري
آب : 1 ليوان 0 کيلوکالري
زمان لازم براي آماده شدن : 90 دقيقه
مواد لازم بخش دروني کُبه براي افطاري ماه رمضان (براي 6 نفر)
روغن زيتون : 3 قاشق غذاخوري 270 کيلوکالري
پياز بزرگ و خرد شده : 2 عدد 50 کيلوکالري
گوشت چرخ کرده : 600 گرم 1100 کيلوکالري
ادويه دلخواه : 0.5 قاشق چاي خوري 0 کيلوکالري
نمک : 0.5 قاشق چاي خوري 0 کيلوکالري
دارچين : 0.5 قاشق چاي خوري 0 کيلوکالري
روغن سرخ کردني : 5 قاشق غذاخوري 400 کيلوکالري
طرز تهيه کبه براي افطاري ماه رمضان
_ براي آماده کردن کُبه، ابتدا بايد مواد بيروني با خمير آن را آماده کنيد. به اين منظور ابتدا آرد، روغن کانولا، فلفل قرمز يا سياه، نمک و زيره را با يکديگر مخلوط کنيد. در همين حال، اجازه بدهيد بلغورها با آب به خوبي بپزند و کاملا نرم شوند.
_ بلغورها را بعد از کشيده شدن آبشان کنار بگذاريد تا کاملا خنک شوند.
_ حالا که ترکيب آرد طعم دار را آماده کرده ايد و بلغورها هم در حال خنک شدن هستند، روغن زيتون مخصوص سرخ کردن را در تابه نچسبي گرم کنيد.
_ پيازهايي که کاملا ريز و نگيني خرد کرده ايد را در حد سبک شدن تفت بدهيد.
_ گوشت چرخ کرده، نمک و ادويه هاي دلخواه تان را به پيازها اضافه کنيد و تا سرخ شدن کامل گوشت و پختن آن به تفت دادن خود ادامه بدهيد.
_ قبل از خاموش کردن حرارت، دارچين را به ساير مواد داخل تابه بيفزاييد و حرارت را خاموش کنيد.
_ بلغوري که کاملا خنک شده را چند بار چرخ کنيد يا داخل غذاساز بريزيد تا بافتي خميري و چسبنده پيدا کند.
_ به اندازه يک گردو از خمير بلغور جدا کنيد، آن را در دستتان به شکلي گرد يا بيضي دربياوريد، وسط آن را با انگشت شست تان کمي فشار بدهيد تا حفرهاي ايجاد شود، مقداري مايه گوشتي در اين حفره بريزيد و بلغور را به شکل گردو يا استوانه اي شکل ببنديد.
_ توپ هاي بلغوري را کنار بگذاريد تا تمام خمير بلغور و مايه گوشتي تان تمام شود.
_ توپ هاي کُبه را در مخلوط آرد، نمک و ادويه ها به خوبي بغلتانيد تا تمام سطح بلغور پوشيده از خمير آردي تان شود.
_ اين توپ ها را در روغن سرخ کردني که از قبل کاملا داغ شده، بيندازيد تا سرخ و طلايي شوند.
_ سپس آنها را از روغن خارج کنيد و روي دستمال جاذب روغن قرار دهيد.
_ بعد از کشيده شدن روغن کُبه ها، مي توانيد آنها را به صورت کاملا گرم سرو کنيد.
7 راز پخت کُبه
1 - اگر مي خواهيد عطر کُبه خود را بسيار بيشتر و جذاب تر کنيد، بهتر است در مواد مياني آن از جعفري تازه و ساطوري شده هم کمک بگيريد.
2 - در برخي از انواع کُبه ها مي توان از زرشک هم در مواد مياني استفاده کرد.
3 - معمولا براي تهيه کُبه هاي اصيل عربي از دانه هاي برشته اي مانند دانه صنوبر و بادام هندي خردشده و برشته در مواد مياني کُبه استفاده مي شود.
4 - براي جذاب تر شدن ظاهر کُبه ها مي توانيد مقداري کنجد خام را هم با آرد أن ترکيب کنيد.
5 - براي يکدست شدن رنگ ظاهري و بافت کُبه، بهتر است هنگام سرخ کردن آنها از ظرف کوچک اما عميقي استفاده کنيد تا کُبه ها هنگام سرخ شدن داخل روغن غوطه ور شوند. سپس کُبه هاي سرخ شده را روي دستمال جاذب قرار دهيد تا روغن اضافي شان کشيده شود.
6 - اگر با طعم تند مشکلي نداريد، مي توانيد کنار هر ظرف کُبه مقداري سس چيلي با فلفل چيلي هم سرو کنيد.
7 - پاشيدن مقداري جعفري تازه ساطوري شده روي کُبه ها که با کمي سرکه بالزاميک و روغن زيتون طعم دار شده باشد، باعث جذابيت بيشتر در طعم آنها مي شود.
منبع : salamat.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/112693/افطاري چي بپزيم؟ کبه لبناني، يک غذاي خوشمزه و راحت