يائسگي زودرس با چه غذاهايي اتفاق مي افتد؟
سه شنبه 25 ارديبهشت 1397 - 3:06:22 AM
چه خبر - يائسگي زودرس و رژيم غذايي

يک رژيم غذايي سرشار از ماهي و حبوبات مي تواند زمان طبيعي شروع يائسگي را به تاخير بيندازد، در حاليکه مصرف زياد کربوهيدرات هاي تصفيه شده (مانند برنج و ماکاروني) مي توانند باعث شوند يائسگي زودتر اتفاق بيفتد.
سن و سال يائسگي – چه زود اتفاق بيفتد و چه دير – مي تواند بر روي سلامت زنان تاثير بسزايي داشته باشد. دانشمندان معتقدند تاثير رژيم غذايي بر سن و سال يائسگي نياز به بررسي هاي بيشتري دارد.
عوامل زيادي وجود دارند که مي توانند شروع سن يائسگي خانم ها را پيش بيني کنند، از ژنتيک گرفته تا وزن و شاخص توده بدن، سابقه سيگار کشيدن فرد و سابقه انجام شيمي درماني. اما تحقيقات جديدي که در دانشگاه Leeds انجام شده نشان مي دهد يک عامل پيش بيني کننده ديگر در اين مورد وجود دارد و آن غذايي است که هر روز مي خوريد.
محققان دريافتند رژيمي که حاوي غذاهاي سالم مانند چربي ماهي ها و حبوبات تازه مانند نخود فرنگي و لوبيا سبز، است مي تواند يائسگي را به مدت سه سال به تاخير بيندازد. اين براساس متوسط سن شروع يائسگي در خانم هاست که معمولا 51 سالگي است. در اين بين خانم هايي که تمايل بيشتري به مصرف پاستا و برنج داشتند، حدود يک سال و نيم زودتر يائسه مي شدند.
اين پژوهش 14 هزار زن را در مورد بررسي قرار داد. اين زنان پرسشنامه اي مربوط به رژيم غذايي و سوابق باروري خود تکميل کردند. 4 سال بعد محققان دريافتند که بيش از 900 نفر از اين خانم ها شروع طبيعي يائسگي خود را تجربه کردند، به اين معنا که بيشتر از يک سال پريود نشدند و هيچ عامل ديگري که منجر به يائسگي زودرس مي شود را تجربه نکردند؛ عواملي مانند سرطان، جراحي يا درمان با داروهاي مختلف. در بين اين 900 زن، کيفيت رژيم غذايي آنها به شدت با زمان شروع يائسگي آنها در ارتباط بود.

يائسگي زودرس با چه غذاهايي اتفاق مي افتد؟

دکتر جانت کيد Janet Cade، يکي از نويسندگان اين تحقيق و استاد اپيدميولوژي تغذيه اي و سلامت عمومي در ليدز در يک بيانيه مطبوعاتي اعلام کرد: سن شروع يائسگي مي تواند پيامدهاي سلامتي جدي براي برخي زنان به دنيال داشته باشد. هم يائسگي زودرس و هم تاخير در يائسگي با خطرات طولاني مدت سلامت در ارتباط هستند. تاخير در يائسگي در درجه اول با بروز سرطان هايي مانند سرطان سينه، تخمدان و سرطان دهانه رحم در ارتباط است.
به هرحال خطرات يائسگي زودرس، اگر علت آن رژيم غذايي باشد، حتي از اين هم بدتر خواهد بود. دکتر فيليپ سارل Philip Sarrel، متخصص زنان و زايمان در New Haven در اين باره مي گويد:مشکلات يائسگي زودرس براي خانم هاي جوان عبارتند از: افزايش خطر بيماري هاي قلبي و استخواني، افسردگي، زوال عقل و اختلالات جنسي.
اين تحقيق يک گام موثر در شناخت عوامل موثر بر يائسگي است، به ويژه براي خانم هايي که مستعد ابتلا به يائسگي زودرس هستند. يک درک روشن از چگونگي تاثير رژيم غذايي بر شروع طبيعي يائسگي براي خانم هايي که داراي سابقه خانوادگي ابتلا به پيامدهاي مربوط به يائسگي زودرس هستند، بسيار مفيد خواهد بود.
بنابراين آنچه از اين تحقيق مشخص مي شود اهميت رژيم غذايي است. لازم است خانم ها دقت ويژه تري بر رژيم غذايي خود داشته باشند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علايم يائسگي که مي گويد شما در حال ورود به دوران يائسگي هستيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درمان علائم يائسگي با مصرف اين ويتامين ها

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 10 روش مقابله با علائم يائسگي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : يائسگي زودرس را زود مداوا کنيد


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/109183/يائسگي زودرس با چه غذاهايي اتفاق مي افتد؟
بستن   چاپ