چه خبر - براي سرخ کردن غذاهاي تان اين نکته ها را بدانيد
_ قبل از اين که مواد غذايي را در داخل روغن بيندازيد، بايد ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبي گرم کنيد (براي مثال حدود 190 درجه سانتي گراد). در اين حرارت به سرعت در سطح مواد غذايي، لايه محافظي (شبيه يک لايه عايق) تشکيل ميشود تا روغن نتواند از ماده غذايي عبور کند، بنابراين غذا فقط با حرارت غيرمستقيم پخته و سرخ ميشود.
_ قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذايي بپرهيزيد، نمک باعث ميشود روغن زودتر تخريب شود. همچنين باعث جذب رطوبت به سطح غذا مي شود که سبب ميشود موقع اضافه کردن غذا درون ماهيتابه، روغن به بالا پاشيده شود. اگر روغن تا اين درجه حرارت داغ نشده باشد، قبل از اين که لايه عايق تشکيل شود، روغن به درون غذا نفوذ ميکند و باعث ميشود غذا حالت روغني (گريسي) پيدا کند. اگر هم روغن زيادتر از حد داغ شود، باعث مي شود لايه محافظ قبل از آن که ماده غذايي فرصت پخته شدن داشته باشد، بسوزد.
_ براي سرخ کردن غذا و نگهداري روغن از ظروف آلومينيمي استفاده نکنيد. نمک به کار رفته در غذا باعث تخريب ظروف آلومينيمي مي شود که در پي آن آلومينيم به درون روغن نفوذ مي کند که مسموميتزاست. از استفاده از ظروف آهني و مسي هم اجتناب کنيد، زيرا روند تخريب روغن را تسريع ميکند.
_ سبزيجات فريز شده را درحالت يخ زده سرخ کنيد تا جذب روغن درآن ها به کمترين ميزان برسد. همچنين از انباشتن زياد مواد غذايي در روغن اجتناب کنيد، زيرا باعث ميشود حرارت روغن پايين بيايد و روغن قبل از تشکيل لايه عايق به داخل غذا نفوذ کند و غذا چرب شود.
_ روغن مناسب براي سرخ کردن ماهي، روغن «کانولا» است، چون نقطه دود بالايي دارد و باعث برشته شدن سطح خارجي ماهي و آبدار ماندن قسمتهاي دروني ميشود.
_ با بروز اين نشانه ها روغن را دور بريزيد : ايجاد کف در سطح روغن، تيره شدن روغن، بوي نامطبوع، تشکيل نشدن حباب روي روغن هنگامي که ماده غذايي را به داخل آن مياندازيد و غيرروان بودن روغن (هنگام ريختن آن در ظرف).
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 5 روش عالي سرخ کردن غذا براي جلوگيري از چاقي
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چگونه غذاها را با روغن کمتر و سالم تر بپزيم؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : غذاهاي تان را با کمترين مقدار روغن سرخ کنيد
منبع : khorasannews.com