چه خبر - چند نکته براي فريز کردن نخود فرنگي و باقلا سبز
اگر چه يخ زدن يا انجماد، بهترين شيوه نگهداري سبزيها از جمله سبزيهاي فصلي مثل باقلا سبز و نخود فرنگي است ولي اين روش هم معايبي دارد؛ از جمله تغيير رنگ سبز سبزيها به رنگ قهوه اي يا تغيير مزه که شايد ناشي از حل شدن مواد قابل حل در آب در مرحله جوش دادن باشد يا از بين رفتن ساختار منظم بافتهاي زنده گياهي و ... . با اين حال براي انجماد نخود فرنگي و باقلا سبز بايد موارد زير را رعايت کرد.
فريز کردن نخود فرنگي
براي فريز کردن نخود فرنگي بايد از نخود فرنگي جوان استفاده کرد که در اين حالت غلاف نخود فرنگي مرغوب، سبز تيره و دانه آن کاملاً گرد و رنگ سبز چمني است. پس از انتخاب نخود فرنگي با کيفيت بيان شده پوست آن را جدا و دانه دانه کنيد. سپس در يک قابلمه مقداري آب را جوش آوريد و به مدت يک دقيقه نخود فرنگي دانه دانه شده را در آن قرار دهيد، مقدار آب بايد با مقدار نخود فرنگي متناسب باشد تا جوش خوردن آب متوقف نشود. پس از اتمام يک دقيقه جوش دادن، نخود فرنگي را درون آبکش بريزيد ، سپس سريع با استفاده از آب سرد يا جريان هواي سرد، آن را خنک و سپس خشک کنيد.
فريز کردن باقلا سبز
باقلا يک سبزي استثنايي براي انجماد است به ويژه اگر رنگ دانه آن سبز باشد. باقلاي مرغوب، سبز رنگ و محل دانه در داخل غلاف فاقد فضاي خالي است. پوست دانه بايد سبز باشد نه سفيد. اگر دانه باقلا سفت و رنگ آن زرد باشد، کيفيت باقلا پايين است.
باقلا سبز را با کيفيت بيان شده خريداري کنيد. سپس پوست آن را جدا کنيد و کاملاً بشوييد. آن گاه در يک قابلمه مقداري آب را جوش آوريد و باقلا را به آن اضافه کنيد تا به مدت 3 دقيقه بجوشد. مقدار آب بايد با مقدار باقلا سبز متناسب باشد تا پس از اضافه کردن باقلا سبز به آب در حال جوش، جوشيدن آن متوقف نشود. پس از اتمام 3 دقيقه جوش دادن باقلا سبز، آن را در آبکش بريزيد و مانند نخود فرنگي، سرد و سپس خشک کنيد.
مدت زمان نگهداري مواد تهيه شده به روش ذکر شده 12- 8 ماه در فريزر در دماي 18- درجه سانتي گراد است.
منبع : ماهنامه تغذيه