چه خبر - 5 نکته ساده براي مديريت اقتصادي و مالي
اين روزها مساله دخل و خرج يا اقتصاد به اصليترين دغدغه فکري خانوادهها تبديل شده است. برخي موفق شده اند به امور مالي خانواده تسلط پيدا کنند و عده ديگر همچنان مينالند که چرا دخل و خرجشان به هيچ وجه با هم هماهنگي ندارد.
بودجهبندي
هر خانوادهاي بايد بهطور جدي حساب دخل و خرج خود را داشته باشد و بر مبناي درآمد خود بودجهبندي دقيقي طراحي کند. براي بودجه بندي درست مبلغ درآمد را جايي يادداشت کنيد و بعد آن را به مخارج يک ماه تقسيم کنيد. به غيرضروريها کاري نداشته باشيد. در اين برنامه اصليترين مخارج تعيين ميشود و اندکي براي تفريح و لذت بردن از زندگي کنار گذاشته ميشود. مبلغ باقيمانده هراندازه اندک بايد به صندوق پس انداز خانواده منتقل شود. هر خانوادهاي بايد بهطور جدي يکذخيره پس انداز داشته باشد.
حذف خريدهاي بيهوده
بسياري از خانوادهها ميتوانند تمام ماه را آبرومندانه با حقوق کارمندي سر کنند. اما بسياري ديگر هم مدام مينالند که چرا اين حقوق کفاف زندگيشان را نميدهد و هنوز ماه به نيمه نرسيده شمارش معکوس مبلغ داخل کارت آنها آغاز ميگردد. براستي علت چيست؟ اين که گروه اول خريد وسايل غيرضروري را از زندگي خود حذف کردهاند. آنها وقتي پوشاک، وسايل خانگي، لوازم تزئيني و يا هرچيز ديگر را ميخرند که حقيقتا به اين وسايل احتياج داشته باشند. اگر از کنار مغازهاي رد شوند و شيء پشت ويترين نظرشان را جلب کند به آن نگاهي مياندازند و از زيبايياش لذت ميبرند اما به هيچوجه بدون برنامه قبلي آن را نميخرند. خريد اين دسته با برنامههاي از پيش تعيين شده انجام ميشود نه با هوس آني و زودگذر.
گردش و تفريح ارزان
اسم گردش و تفريح و مسافرت که به ميان ميآيد عده بسياري مينالند که پول کافي براي تفريح ندارند. آنها نميتوانند به همراه خانواده به رستوران بروند، سينما بروند، تئاتر تماشا کنند يا هوس مسافرت به سرشان بزند. در حالي که الزاما تفريح مترادف با پول خرج کردن نيست. بسياري از خانمها و آقايان ساعتي در روز را در پارک ميگذرانند، هم از فضاي سبز لذت ميبرند و هم تعدادي دوست و آشنا پيدا ميکنند. برخي ديگر با وسيله نقليه شخصي يا اتوبوس به طبيعت اطراف شهر ميروند و ساعاتي را در آن محيط به دور از دود و دم و صداي خودروهاي شهري خوش ميگذرانند. عده ديگر هم در کلاسهاي ارزانقيمت فرهنگسراهاي محل شرکت ميکنند و اوقات فراغت خود را به اين شکل پرمي کنند.
کارتي يا نقدي
شايد برايتان جالب باشد اگر بدانيد استفاده از کارت اعتباري نوعي دور زدن پسانداز است و کسي که ميخواهد پولش به هدر نرود بايد تا سرحدامکان پول نقد بپردازد. ميپرسيد چرا؟ الان به شما ميگوييم. براي لحظهاي خود را در فروشگاه بزرگ در نظر بگيريد درحالي که اجناس موردنظر را جمع کرده و روبهروي صندوق ايستادهايد. صندوقدار از شما پول ميخواهد. شما در کيفتان را باز ميکنيد و کارتتان را تحويل ميدهيد. رمز را ميگوييد، مبلغ پرداخت ميشود و خيال شما هم راحت ميگردد. حال تصور کنيد همين مبلغ را با اسکناسهاي داخل کيفتان ميپرداختيد. آنوقت چه حسي به شما دست ميداد. خوشايند نبود. روانشناسان ميگويند پرداخت پول با اسکناس به مراتب دشوارتر از کارت است چون فرد احساس ميکند درحال از دست دادن چيزي است و اين باعث ميشود کمتر خريد کند.
فروش غيرضروريها
لوازم غيرضروري خانه گنج پنهان شماست. لباسهايي که در گنجه خاک ميخورند، مبلماني که ديگر به کار نميآيد، ظرف و ظروف بي استفاده و ساير موارد همگي ميتوانند به پول تبديل شوند. چيزهايي که سالهاست استفاده نميکنيد و مطمئنيد ديگر براي شما کارآيي ندارند را به معرض فروش درآوريد. پيشتر اين نوع فروش توسط سمساريها انجام ميشد و پول چنداني دست فروشنده را نميگرفت. اما خوشبختانه الان به کمک انواع اپليکيشنها و نيازمنديهاي آنلاين ميتوان کوچکترين اجناس را هم فروخت و البته به صندوق ذخيره خانواده انتقالش داد.
منبع : جام جم سرا
http://www.CheKhabar.ir/News/108423/مديريت مالي خانه در زندگي هاي پرخرج امروزي، تنها با 5 نکته ساده