چه خبر - انتقاد حسين رضازاده از علي مرادي
«علي مرادي که از بقيه انتقاد ميکند، ميداند که اگر فدراسيون جهاني از سال ٢٠٠٤ نمونههاي دوپينگ را بررسي ميکرد، ايران خيلي آمار بالاتري داشت. آن موقع که مرادي رئيس فدراسيون بود، آمار دوپينگ خيلي بيشتر از اين حرفها بود. هيچکس يادش نرفته که در سال ٢٠٠٦ دوپينگ ٩ وزنهبردار ايراني مثبت شد و مشکلات زيادي را براي ورزش ايران به وجود آورد. حتي اخيرا هم يک مورد دوپينگ در رده نوجوانان داشتيم. کسي که چنين کارنامهاي دارد، با چه رويي از من انتقاد ميکند؟
»«کاهش سهميههاي وزنهبرداري ايران در المپيک ٢٠٢٠ و محدود شدن فدراسيون به اعزام فقط ٢ وزنهبردار به توکيو شوک بزرگي را به يکي از رشتههاي پراميد ايران وارد کرده است. علي مرادي، رئيس فدراسيون وزنهبرداري که در ٣سال گذشته تلاش زيادي براي پاک نگه داشتن اين رشته کرده، در مصاحبههاي اخير خود بعد از اين اتفاق به انتقاد صريح از مديران قبلي فدراسيون پرداخته که آمار بالاي دوپينگ در دوران مديريتشان حالا باعث ايجاد اين دردسر براي وزنهبرداري ايران شده است.
حسين رضازاده که از سال ٨٨ تا ٩٣ رياست فدراسيون وزنهبرداري را بر عهده داشت، در اين پرونده متهم رديف اول به شمار ميرود. براي شنيدن پاسخ رئيس سابق فدراسيون به انتقادات با او همکلام شديم.
در ادامه مشروح گفتوگوي «شهروند» با حسين رضازاده را ميخوانيد:
حتما از تصميم اخير فدراسيون جهاني وزنهبرداري مبني بر کاهش سهميههاي ايران در المپيک باخبر هستيد؟
بله، از اين موضوع مطلع شدم. فدراسيون جهاني مبناي خود را نمونههاي مثبت دوپينگ هر کشور از سال ٢٠٠٨ به بعد قرار داده است. البته در آن زمان بهرام افشارزاده رئيس فدراسيون بود و من چندي بعد به فدراسيون آمدم.
اما علي مرادي به صورت غير مستقيم از شما انتقاد کرده و گفته بايد به مردم بابت اين اتفاق پاسخ بدهيد؟
او که از بقيه انتقاد ميکند، ميداند که اگر فدراسيون جهاني از سال ٢٠٠٤ نمونههاي دوپينگ را بررسي ميکرد، ايران خيلي آمار بالاتري داشت. آن موقع که مرادي رئيس فدراسيون بود، آمار دوپينگ خيلي بيشتر از اين حرفها بود. هيچکس يادش نرفته که در سال ٢٠٠٦ دوپينگ ٩ وزنهبردار ايراني مثبت شد و مشکلات زيادي را براي ورزش ايران به وجود آورد. حتي اخيرا هم يک مورد دوپينگ در رده نوجوانان داشتيم. کسي که چنين کارنامهاي دارد، با چه رويي از من انتقاد ميکند؟
با اينحال بيشترين تعداد دوپينگي که باعث شده فدراسيون جهاني تصميم به کاهش سهميههاي ايران در المپيک بگيرد، در دوران مديريت شما بوده.
نبايد به مسائل اين طور نگاه کرد و مشکلي که براي يک رشته است را شخصي کنيم. ٤ نمونه مثبت فقط در مسابقات نوجوانان آسيا در سال ٢٠١٤ رخ داد که به نظرم با اعمال نفوذ برخي افراد بود.
در مجموع شما تصميم IWF را منطقي ميدانيد؟
فدراسيون جهاني راهي به جز اين نداشت و اصلا اين تصميم از اختيار آنها خارج بود. کميته بينالمللي المپيک روي موضوع ورزش پاک و مبارزه با دوپينگ حساسيت زيادي دارد و به همين دليل به فدراسيون جهاني وزنهبرداري فشار آورده تا سهميه کشورها را کاهش دهد؛ وگرنه شايد وزنهبرداري از المپيک حذف ميشد. البته اين مشکل فقط براي وزنهبرداري نيست و حتي ديديم که کشتي هم در سالهاي اخير با کاهش سهميه مواجه شده است. در جلسه اخير هيأت رئيسه فدراسيون جهاني با مسئولان IOC اين تصميم اتخاذ شده و چارچوبهايي براي اعطاي سهميه به کشورها لحاظ شده که ايران هم در آن قرار گرفته است. از سال ٢٠٠٨ اين بررسي صورت گرفته و به همين دليل ما بيش از ٢ سهميه نميتوانيم داشته باشيم.
از نظر شما شانسي براي ايران وجود دارد که در صورت اعتراض بتواند سهميههاي بيشتري بگيرد؟
بعيد است چنين اتفاقي رخ دهد. اين قانون به صورت کلي براي تمام تيمهاي وزنهبرداري جهان تصويب شده و در دورههاي بعدي هم اجرا ميشود. مثلا براي المپيک ٢٠٢٤ از سال ٢٠١٢ نمونهها مورد بررسي قرار ميگيرد که باز هم اگر ما بالاي ١٠ نمونه مثبت داشته باشيم، ٢سهميه خواهيم داشت. با اينکه تجديد نظر در اين تصميم سخت به نظر ميآيد اما باز هم مسئولان ورزش کشور بايد تلاش خود را در اين زمينه داشته باشند. فقط بايد اميدوار بود که فدراسيون جهاني در مجموع در تصميم خود تجديد نظر کند چون نميتواند صرفا براي ايران استثنا قايل شود. در مسابقات جهاني ٢٠١٧ هم ديديم که فدراسيون جهاني پاي حرفش ايستاد و ٩ کشور مطرح در آمريکا حضور نداشتند. همين اتفاق باعث شد تا ايران به راحتي قهرمان جهان شود اما حالا براي المپيک شرايط متفاوت است.
شما عضو هيأترئيسه کنفدراسيون وزنهبرداري آسيا هستيد. نميتوانيد از اين کرسي براي تغيير در تصميمات عليه ايران استفاده کنيد؟
باز هم ميگويم که اين يک تصميم کلي بوده و نميتوانيم بگوييم فقط عليه ايران است. با اين حال اواخر هفته جاري بنده به ازبکستان ميروم تا در جلسه هيأترئيسه کنفدراسيون آسيا شرکت کنم. قطعا يکي از بحثهاي اصلي ما هم به همين مسأله کاهش سهميه کشورها مربوط ميشود.
منبع: شهروند
http://www.CheKhabar.ir/News/103871/حمله حسين رضازاده به علي مرادي- با چه رويي از من انتقاد مي کنند؟