کلم بروکلي را چگونه مصرف کنيم که خواص بيشتري داشته باشد؟
چهارشنبه 22 فروردين 1397 - 2:46:05 PM
چه خبر - بهترين روش مصرف کلم بروکلي

کلم بروکلي جزو محبوب‌ترين سبزيجات است و اگر درست پخته شود، براي سلامتي‌مان مفيد است. از روش‌هاي معمول آب ‌پز کردن آن است. اين روش ويتامين‌هاي محلول همچون C و B در سبزيجات را از بين مي‌برد. ولي مساله به همين‌جا ختم نمي‌شود و محققان تازه شروع به انجام تحقيقاتي کرده‌اند. معلوم شده که مضرات آب‌پز کردن به از بين رفتن مواد مغذي محلول محدود نمي‌شود، بلکه مانعي‌ست براي جذب ترکيباتي مثل گلوکوزينولات. (گلوکوزينولات نقش موثري در کاهش احتمال ابتلا به سرطان ريه و روده بزرگ دارد.)
در مقاله‌اي از سال 2011، محققان سطح گلوکوزينولات ضد سرطان را در بدن افرادي که کلم بروکلي خورده‌اند را با اشخاصي که مکمل‌هايي از جوانه‌اش ميخورند را مقايسه کردند. آنها متوجه شدند که اين سبزيجات پروتئيني کليدي را شامل مي‌شود که به بدن کمک مي‌کند تا گلوکوزينولات را جذب کند و اين درحالي‌ست که مکمل‌ها اين خاصيت را ندارند. در واقع کساني که از مکمل‌ها استفاده مي‌کنند 8 برابر گلوکوزينولات کمتري در خونشان نسبت به کساني که کلم بروکلي خام خورده‌اند، ديده مي شود.
علاوه بر اين، پختن بيش از حد، مثل آب‌پز کردن اين آنزيم را به شدت در کلم بروکلي کم مي‌کند. پس از کلم بروکلي آب‌پز همان مقدار مواد مغذي به دست مي‌آيد که از مکمل‌ها. خوشبختانه، راهي براي مقابله با مضرات آب‌پز کردن بروکلي وجود دارد : آب به دست آمده از آب‌پز کردن را براي مصرف نگه داريد.
آب به دست آمده از کلم بروکلي مفهوم جديدي نيست. در واقع در سال 1999 ميلادي Harvard Medical School Family Health Guide پيشنهاد کرده بود که از آب کلم بروکلي در سوپ، سس و گريوي استفاده کنيد.

بهترين روش مصرف کلم بروکلي بخارپز کردن آن است

به عقيده کروسبي استفاده از آب گرفته شده از کلم بروکلي غير ارگانيک کمي مشکل است چرا که برخي از سم‌زداها در آب حل مي‌شوند و فايده استفاده از مواد مغذي آن را کم مي‌کنند. در دراز مدت بهترين نتيجه را بخارپز کردن کلم بروکلي به ارمغان مي‌آورد.
کروسبي و همکارش فابري Adriana D.T. Fabbri در هاروارد، در مقاله‌اي که در نوامبر گذشته چاپ شد به بررسي روش‌هاي مختلف پخت و پز و تاثيرشان بر سبزيجات اعم از کلم بروکلي، پرداختند. گفته شد که: بخارپز کردن کلم بروکلي، ميزان گلوکوزينولات آن افزايش مي يابد و بهترين روش براي بهره بردن از مواد مغذي آن است. پس کلم بروکلي را بخارپز کنيد تا بيشترين فايده را از آن ببريد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : طريقه شستن کلم بروکلي، 5 روشي که خانمها بايد بدانند

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : طرز تهيه سوپ کلم بروکلي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چگونه کرم هاي داخل کلم بروکلي را از بين ببريم؟


منبع : rezonemag.com

http://www.CheKhabar.ir/News/101329/کلم بروکلي را چگونه مصرف کنيم که خواص بيشتري داشته باشد؟
بستن   چاپ